Obavijesti

News

Komentari 12

Obećao joj skinuti uroke, ali je 'olakšao' za više stotina kuna

Žena je u sve povjerovala te uplatila još novca na račun, a kada ju je muškarac uputio da spali potvrde o uplati kao dio rituala, shvatila je da je prevarena te je događaj prijavila policiji

Buzetska je policija zaprimila prijavu 41-godišnje žene da je prevarena putem društvene mreže. Nakon što je nepoznata osoba koja se predstavila kao muškarac iz Srbije stupila s njom u kontakt i rekla joj da će riješiti njene probleme i skinuti uroke, 41-godišnjakinja mu je 11. rujna uplatila više stotina kuna.

Muškarac je potom tražio od nje da mu uplati još par tisuća kuna, s obzirom da su njeni problemi veliki i mora izvesti posebni ritual kako bi ih riješio. Žena je u sve povjerovala te uplatila još novca na račun, a kada ju je muškarac uputio da spali potvrde o uplati kao dio rituala, shvatila je da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

Policijska uprava istarska stoga još jednom skreće pozornost građanima na ovakav oblik prijevare, te ih upozorava da budu oprezni i da pripaze kome uplaćuju novac. Ujedno da ne nasjedaju na priče osoba koje navodno imaju sposobnost izlječivanja, proricanja budućnosti i skidanja uroka. Također savjetuju da o navedenom upozore i starije članove svojih obitelji, pogotovo s obzirom na to da starije osobe, zbog odmakle životne dobi, češće postaju žrtve različitih prijevara.

Pokretanje videa ...