Obavijesti

News

Komentari 4

Obersnel: Iz policije su me trebali upozoriti o svemu

Obersnel: Iz policije su me trebali upozoriti o svemu
1

Vojko Obersnel smatra da postoji niz čudnih podudarnosti u kaznenim prijavama njega i njegovih stranačkih kolega, Z. Mršića i T. Picule

VIDEO

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel priznao je da je nazvao glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića nakon što je iz medija saznao za kaznenu prijavu zbog navodne sumnje da je oštetio Grad za 80 mil. kuna.
- Razgovarao sam s njim i jasno izrazio negodovanje jer sam trebao biti upozoren. Znam ga godinama i ne smatram to nikakvim pritiskom na policiju - rekao je Obersnel u emisiji “Nedjeljom u 2” na HTV-u. Ponovio je da još nije dobio kaznenu prijavu. Dodao je da je spreman odgovarati, ali je samo poštovao sudsku nagodbu i ugovor koji su potpisali njegov prethodnik Slavko Linić te direktor Tržnica Ivan Franolić.
- Trebao im je netko tko je u izvršnoj vlasti i zato su išli na mene - kaže Obersnel i napominje kako ima mnogo čudnih podudarnosti u kaznenim prijava njega i dvojice stranačkih kolega, Zvonimira Mršića i Tonina Picule. Za Vladu Jadranke Kosor kaže da kao takva ni ne postoji jer tamo sjede Sanaderovi ljudi.
- To je još Vlada Ive Sanadera jer je on postavio te ljude, među kojima više nije jedino Damir Polančec. S čuđenjem gledam kako se svi oni prave kao da ne znaju što se u tih šest godina događalo - dodao je Obersnel.
Osvrnuo se na moguće prijevremene izbore.
- Mi nikad nismo bili pobornici politike 'što gore, to bolje za nas. Za prijevremene izbore prvo se trebaju steći uvjeti, za što očito nema političke volje. Uostalom, nije baš olakšavajuća okolnost da dođete na vlast kad se sve uruši. To treba spriječiti - kaže Obersnel. Mogućnost rasta PDV-a je kritizirao rekavši da ga treba vratiti na 22%.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu