Obavijesti

News

Komentari 51

'Obitelj Miškić je razočarana i žele povećati šanse svom Dini'

'Obitelj Miškić je razočarana i žele povećati šanse svom Dini'
1

Francuske vlasti su objavile da su prekinuli aktivnu potragu za Miškićem i još šestoricom pomoraca, no da su svi brodovi koji prolaze određenim dijelom Atlantika upozoreni da aktivno motre

VIDEO

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, Neven Melvan, posjetio je u subotu obitelj kapetana Dine Miškića za kojim se traga još od 26. rujna na Atlantiku nakon havarije Bourbon Rhode broda. 

- Obitelj Miškić je, naravno, razočarana. Kao i svi mi, razočarani su postupkom Centra za traganje i spašavanje na Martinique. S druge strane, ne možemo kazati da to nije vijest koju nismo očekivali. Jučer smo poduzimali korake da to spriječimo. Nismo uspjeli nažalost u tome. Obitelj Miškić želi povećati šanse svome Dinu, ma koliko one male bile, i oni su svjesni da su s vremenom sve manje, ali žele svojim angažmanom  povećati njegove šanse, i to rade uspješno, i to trebaju nastaviti raditi, njih optimizam nije napustio - rekao je Melvan za Dnevnik HRT-a

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:17

Obitelj je za potragu prikupila 82 tisuće eura, no Melvan smatra da privatna potraga na tako velikom području neće uroditi plodom. 

-  I toga su u obitelji svjesni. Tako da će oni sutra odlučiti što će s tim novcima, na kakav način će pokušati nešto poduzeti. Njihova je odluka i oni će o tome izvijestiti javnost - rekao je. 

Francuske vlasti su objavile da su prekinuli aktivnu potragu za Miškićem i još šestoricom pomoraca, no da su svi brodovi koji prolaze određenim  dijelom Atlantika upozoreni da aktivno motre. 

'Manja vjerojatnost pronalaska nije razlog za prekid potrage'
'Manja vjerojatnost pronalaska nije razlog za prekid potrage'

- To znači da brodovi u prolazu osmatraju i o onome što uoče obavještavaju Centar za traganje i spašavanje. Taj centar zahtjeva od svih brodova da pojačaju radarsko motrenje, da pojačaju vizualno motrenje i da obrate pažnju na sve uočeno - istaknuo je Melvan. Dodao je kako mnogi prate kretanje brodova. 

- Organizirano traganje je završeno. Hoće li se oni sad pregrupirati i organizirano krenuti natrag prema svojim matičnim lukama, a da pritom obave nekakvu dodatnu potragu, to je najvjerojatnija opcija - zaključio je. 

'Još smo uključeni u potragu, ne odustaje se od Dina Miškića'
'Još smo uključeni u potragu, ne odustaje se od Dina Miškića'

Kaže i da su snimke satelita nešto u što još uvijek mogu polagati nadu. Te snimke svakodnevno stižu u EMSA-u (European Maritime Safety Agency), analiziraju se, uvećavaju do maksimalne razlučivosti.

- Ako se nešto pronađe na tim fotografijama odnosno snimkama, brodovi bi se u toj varijanti ipak vratili na teren i izvršili dodatna osmatranja. S obzirom na to da je riječ o ogromnom prostoru kojim je sad već jako teško prokrstariti s brodovima, smatramo da satelitske snimke imaju sad itekako smisla, kao jedna od posljednjih, ali dosta vrijednih opcija za daljnju potragu - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"