Obavijesti

News

Komentari 43

Obitelj stanuje u kući od blata: Ministarstvo obećalo pomoći

Obitelj stanuje u kući od blata: Ministarstvo obećalo pomoći
4

Obitelj Rusan posjetila je ministrica Juretić. Potreseni onim što su vidjeli na terenu, Ministarstvo je zatražilo izviješće nadležnog Centra za socijalnu skrb u Križevcima i Grada Križevaca

VIDEO

Nakon što su mediji objavili priču o obitelji Rusan iz sela Pavlovec Ravenski pokraj Križevaca koja živi u kući od blata, a kojoj je prije nekoliko godina smanjena socijalna pomoć sa 800 na 350 kuna, Mnistarstvo socijalne politike i mladih izvijestilo je kako je stambeno zbrinjavanje te obitelj prioritet teda će daljnje mjere zaštite te obitelji ići u pravcu ponovnog priznavanja prava na socijalnu pomoć. 

- Stambeno zbrinjavanje obitelji Rusan je prioritet u ovom trenutku i u tijeku su pregovori s lokalnom zajednicom kako bismo zajedno riješili taj problem - priopćilo je Ministarstvo nakon što je dan ranije ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić posjetila obitelj Rusan, a kako bi se na mjestu događaja uvjerila u njihovu životnu situaciju.

Potreseni onim što su vidjeli na terenu, Ministarstvo je zatražilo izviješće nadležnog Centra za socijalnu skrb u Križevcima i Grada Križevaca.

Pokazalo se da je obitelj Rusan korisnik Centra za socijalnu skrb Križevci unazad nekoliko godina kroz primjenu različitih prava iz sustava socijalne skrbi, ali joj je socijalna pomoć ukinuta jer nije ispunjavala propisane uvjete. Nakon toga, nisu se obraćali Centru za pomoć, ali je izostala i bilo kakva informacija Centru od strane susjeda, liječnika, predstavnika jedinica lokalne samouprave o teškim uvjetima u kojima obitelj živi, navodi Ministarstvo.

Centar za socijalnu skrb, kažu u Minisrastvu, ponudio im je smještaj u okviru sustava, no to  su odbili te će daljnje mjere radi zaštite ove obitelji ići u pravcu ponovnog priznavanja prava na socijalnu pomoć s obzirom na da su trenutačno stvoreni uvjeti za to.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.