Obavijesti

News

Komentari 70

Obitelji zatajili da im je majka dobila koronu na Svetom Duhu: 'Došlo je do ljudske greške...'

Obitelji zatajili da im je majka dobila koronu na Svetom Duhu: 'Došlo je do ljudske greške...'

Sveti Duh je tako još jedna zagrebačka bolnica u kojoj se dogodio proboj korona virusa. Početkom mjeseca na Rebru se zarazilo 10 pacijenata, sedam liječnika i osam medicinskih sestara

VIDEO

Ravnatelj Svetog Duha ispričao se mojoj obitelji zbog propusta do kojeg je došlo i prihvatili smo ispriku, ali imam potrebu sa svime izaći u javnost jer mislim da je problem puno dublji, rekla je Gabrijela Tevž (47) iz Zagreba. 

Njezina majka Ljubica Jurić (75) završila je na Svetom Duhu zbog tumora gušterače još 30. rujna. Operirali su je i potom je bila nekoliko dana na odjelu intenzivne njege. Onda su je, kaže Gabrijela, prije dva tjedna prebacili na odjel. 

POGLEDAJTE VIDEO: 'Nisu mi rekli da mama ima koronu' 

Pokretanje videa...

COVID baka 01:18

- U ponedjeljak sam je zvala i nisam je nikako mogla dobiti na mobitel. Zbog toga sam zvala sestru i ona mi je rekla da je bilo nekih komplikacija i da mi je majka imala problema sa srcem. Tad mi je kratko dala mamu na telefon i mama mi je rekla da su je upravo testirali na COVID-19. Nije li mi to sestra trebala reći? Nitko me ni kasnije od osoblja nije zvao da mi kaže da su mi testirali mamu - rekla je Gabrijela. 

Pravi šok uslijedio je dva dana kasnije. Naime, u srijedu ju je majka nazvala, ali iz sasvim druge bolnice.

- Nisam mogla vjerovati. Zvala me je i rekla: ‘Mene i još nekoliko pacijenata su prebacili u bolnicu u Dubravu. Svi smo pozitivni na COVID-19’. Ogorčena sam na bolnicu koja me o svemu tome nije obavijestila, nego moram sve saznati od bolesne majke - rekla je Gabrijela. 

Kad sam ih nazvala da ih pitam zašto mi nisu ništa rekli, odgovorili su da je nalaz testa došao kasno i da su prvo obavijestili Stožer te da se tek tad zove obitelj i da su me baš namjeravali nazvati. Rekli su mi i da je mama u ponedjeljak razvila visoku temperaturu te da su je zato testirali. Sve te informacije nisu stigle pravodobno, rekla je Gabrijela.

Ravnatelj Svetog Duha: Imamo 10 zaraženih djelatnika u bolnici
Ravnatelj Svetog Duha: Imamo 10 zaraženih djelatnika u bolnici

Dodala je da joj se ne sviđa i to što viđa liječnike i sestre kako svi zajedno piju kave u jednom od obližnjih kafića, a onda se svi skupa vrate na posao u onim istim uniformama. Pita se je li se možda i njezina majka zarazila na takav, nepromišljeni način nekog od djelatnika. Gabrijela kaže i da je njezinu obitelj na kraju kontaktirao Mladen Bušić, ravnatelj Svetog Duha i ispričao se, rekavši kako je došlo do ljudske pogreške. Ravnatelj se javio i našoj redakciji sa sljedećim objašnjenjem:

“Slobodni smo Vas izvijestiti da je pacijentica tijekom liječenja u Kliničkoj bolnici Sveti Duh razvila povišenu tjelesnu temperaturu slijedom čega je, sukladno važećim uputama HZJZ-a, testirana na SARS-CoV-2 virus. Pozitivan nalaz je stigao iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ tijekom noći na 14. listopada, nakon čega je pacijentica, sukladno važećim uputama, premještena u bolnicu predviđenu za liječenje osoba pozitivnih na SARS-CoV-2. Ljudskom omaškom obitelj je obaviještena s nekoliko sati zakašnjenja, zbog čega im je upućena duboka isprika”.

Zagreb: Posljednji ispraćaj Branka Lustiga na Krematoriju

Sveti Duh je tako još jedna zagrebačka bolnica u kojoj se dogodio proboj korona virusa. Tamo je zaraženo 11 djelatnika, a 48 ih je u samoizolaciji. Zaraženo je 11 djelatnika od njih ukupno 1600, a dnevno kroz bolnicu prođe 4500 pacijenata.

- Proradili su zli jezici, a koji ih motivi vode, ne znam - kaže ravnatelj Mladen Bušić i demantira navode, koji su se pojavili, da je bolnica pred zatvaranjem.

Dosad su odolijevali koroni i imali su samo dva zaražena pacijenta, dok ih sad nema uopće. Tvrdi da se 11 djelatnika zarazilo vani - na kućnim zabavama, u klubovima i slično te je riječ uglavnom o mladim ljudima.

Pulmolog pokazao snimku pluća mladića oboljelog od Covida-19: 'To je potpuna destrukcija tkiva'
Pulmolog pokazao snimku pluća mladića oboljelog od Covida-19: 'To je potpuna destrukcija tkiva'

Podsjetimo, prije nekoliko dana došlo je do proboja korone u zagrebačku bolnicu Rebro. Početkom mjeseca doznalo se da se tamo zarazilo 10 pacijenata, sedam liječnika i osam medicinskih sestara. U samoizolaciji je bilo čak 28 liječnika i 50 medicinskih sestara iz te bolnice.

Trenutačno je u Hrvatskoj 217 zdravstvenih djelatnika zaposlenih u zdravstvenom sustavu aktivno pozitivno na SARS-CoV-2 (63 doktora medicine, 81 medicinska sestra/tehničar, 73 ostalih zdravstvenih djelatnika), dok su 943 zdravstvena djelatnika zaposlena u zdravstvenom sustavu u samoizolaciji (226 doktora medicine, 462 medicinske sestre/tehničara, 255 ostalih zdravstvenih djelatnika), rekli su u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.