News

Komentari 56

Objavili su novu koronakartu: Skoro cijela EU u tamnocrvenom

Objavili su novu koronakartu: Skoro cijela EU u tamnocrvenom

Tek pojedini dijelovi Italije označeni su narančastom bojom, a najbolja je situacija u Rumunjskoj. Ona je, naime, označena narančastom bojom, a dijelovi i zelenom

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) objavio je novu kartu prema kojoj je Hrvatska još uvijek cijela tamnocrvena. Karta prikazuje 14-dnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država po stupnju rizika.

Prema ovotjednoj karti, gotovo cijela Europa je tamnocrvena. Tek pojedini dijelovi Italije označeni su narančastom bojom, a najbolja je situacija u Rumunjskoj. Ona je, naime, označena narančastom bojom, a dijelovi i zelenom. 

Podsjetimo, ECDC inače objavljuje novu kartu o stanju pandemije u zemljama EU svakog četvrtka. Crvena boja znači da je broj aktivnih slučajeva u posljednja dva tjedna između 75 i 200, a udio pozitivnih testova na COVID-19 četiri posto ili više te da je ukupan broj slučajeva u 14 dana veći od 200, ali manji od 500. Tamnocrveni su oni koji u 14 dana ukupno imaju 500 ili više aktivnih slučajeva. Brojevi se prate u odnosu na 100.000 stanovnika.

Najčitaniji članci