Obavijesti

News

Komentari 2

Oblačno, tmurno, maglovito... I dalje pada kiša, u gorju i snijeg

Oblačno, tmurno, maglovito... I dalje pada kiša, u gorju i snijeg

Oblačno, mjestimice uz rosulju ili slabu kišu, u gorskim predjelima i slab snijeg, a u Dalmaciji su mogući i pljuskovi s grmljavinom, prognoza je državnog hidrometeorološkog centra (DHMZ) za Hrvatsku za subotu...

VIDEO

Ni u subotu u Slavoniji, Baranji i Srijemu nema razvedravanja. Zadržat će se oblačno, tmurno i maglovito uz povremenu rosulju i mali hod temperature koja će većinom biti između 3 i 6 °C, piše HRT.

I u središnjoj Hrvatskoj takvo vrijeme - oblačno, ujutro mjestimice magla, a rosulja osobito u drugom dijelu dana. Vjetar slab ili tiho. Temperatura zraka većinom između 2 °C ujutro i 5 °C danju.

Oblačno, kiša i jugo u Dalmaciji, u Gorskom Kotaru pada snijeg
Oblačno, kiša i jugo u Dalmaciji, u Gorskom Kotaru pada snijeg



Na zapadu zemlje većinom oblačno, ponegdje uz rosulju ili kratkotrajnu kišu, a u najvišem gorju moguće su i pahulje snijega. Kraćih sunčanih razdoblja vjerojatno će biti na sjevernom Jadranu, uz slabu do umjerenu buru, koja će krajem dana pojačati. Temperatura u gorju uglavnom od 0 do 5 °C, u Istri danju viša, a na sjevernom Jadranu od 6 °C ujutro do 12 °C poslijepodne.

U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito prema otvorenom moru srednjeg Jadrana i češće u drugom dijelu dana. Puhat će slabo i umjereno jugo i istočni vjetar, uz malo i umjereno valovito more. Najviša dnevna temperatura između 10 i 15 °C.

I na jugu Hrvatske u subotu će biti umjereno i pretežno oblačno, a povremeno će padati kiša. Puhat će većinom umjereno jugo uz umjereno valovito more. Najniža jutarnja temperatura od 5 °C u zaobalju do 10 °C na obali, a najviša oko 13 °C."

Snježna idila na Sljemenu
Snježna idila na Sljemenu



Od nedjelje stabilnije, ali...

"U danima koji slijede na Jadranu priželjkivano stabilnije vrijeme. U nedjelju postupno razvedravanje, a zapuhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna. U ponedjeljak pretežno sunčano i bura u slabljenju, a u utorak će na sjevernom i srednjem dijelu biti umjerene naoblake, uz većinom slab vjetar. Temperatura bez zamjetne promjene ili na sjeveru ujutro malo niža, a na jugu danju malo viša.

U nedjelju u kopnenim predjelima bez osobite promjene, ujutro maglovito, rosulja pogotovo na istoku, u gorju mjestimice i pahulje snijega. No na sjeverozapadu se u drugom dijelu dana povećava vjerojatnost za barem kraća razdoblja vedrine. U ponedjeljak su moguća i drugdje, a u utorak će u nizinama najvjerojatnije opet prevladavati niski oblaci i magla, a sunčanije biti samo u gorju. U unutrašnjosti Dalmacije i Istre u iduća tri dana većinom sunčano uz buru. Jutarnja temperatura na kopnu niža, a danju u ponedjeljak viša.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a