News

Komentari 34

Obnova Zagreba previše kasni, dizalice moraju na ulice što prije

Obnova Zagreba previše kasni, dizalice moraju na ulice što prije

Vršiteljica dužnosti gradonačelnika smatra kako za incident u subotu kada je na građanina pao komad fasade u središtu Zagreba odgovornost leži na svima

Vršiteljica dužnosti gradonačelnika i kandidatkinja za Zagreb Jelena Pavičić Vukićević poručuje kako je situacija s obnovom Zagreba krajnje ozbiljna i kako ne smijemo čekati da se dogode ljudske žrtve kako bi se nešto poduzelo, rekla je za dnevnik RTL-a.

Pavičić Vukičević smatra kako odgovornost za događaje poput ono koji se jutros dogodio na Trgu Bana Jelačića nose svi.

- Obnova ne ide željenim tempom i ovim putem bih apelirala na sve odgovorne, i na Ministarstvo graditeljstva i Fond za obnovu, na sve javne službe, da pomognu sugrađanima da prikupe dokumentaciju i da po dolasku rješenja u Fond da se što žurnije krene u obnovu. Što žurnije se na ulicama moraju vidjeti skele i dizalice, obnova mora krenuti. Zar se mora dogoditi ljudska žrtva da bismo shvatili da je situacija krajnje ozbiljna - rekla je Pavičić Vukičević.

Pavičić Vukičević kaže kako se ovakvi incidenti mogu dogoditi svakome, a glavnu odgovornost stavlja na Fond za obnovu.

- Što se tiče ove konkretne kuće, stanari su poduzeli sve što su mogli. Izvođači su uvedeni u radove, ali se njima, nažalost, dogodilo ovo što smo danas vidjeli - rekla je Pavičić Vukičević.

Rekla je kako ne želi upirati prstom u krivce i poručila kako je Grad osigurao mobilne timove koji građanima pomažu u prikupljanju dokumentacije.

- Mi smo kao Grad Zagreb kuće koje su u našem vlasništvu, ostalo nam je još nešto škola koje obnavljamo ovih dana, ali sve javne funkcije su u službi građana i tu nemamo nikakvih problema. Fond je osnovan da bi se pobrinuo o stambenom fondu naših sugrađana. Ako postoji bilo kakav ljudski ili logistički kapacitet, mi kao Grad Zagreb možemo se staviti na službu Fonda i Ministarstva graditeljstva kako bismo pomogli našim sugrađanima - poručila je Pavičić Vukičević.

Najčitaniji članci