Obavijesti

News

Komentari 3

Obračun u Ogulinu: Velićima sude za napad na Hudoroviće

Obračun u Ogulinu: Velićima sude za napad na Hudoroviće
3

Franu Velića terete da je u braću Zdravka (23) i Zorana (22) Hudorovića ispalio više hitaca. Njegovog sina terete da je na javnom skupu ispalio jedan hitac

VIDEO

Na Županijskom sudu u Karlovcu započelo je suđenje Frani Veliću (51) i njegovu istoimenom 19-godišnjem sinu zbog. Franu (51) optužnica tereti da je u listopadu prošle godine u Ogulinu u braću Zdravka (23) i Zorana (22) Hudorovića ispalio više hitaca. Iz pištolja je ispalio jedan hitac u Zoranovu glavu, a potom u Zdravkovu ruku i prsa. Braća su zadobila teške i po život opasne ozljede, a život im je spašen samo pravovremenom liječničkom intervencijom. 

Frani (19) se pak stavlja na teret da je istog dana na istom mjestu tijekom javnog skupa iz pištolja ispalio jedan hitac iako je bio svjestan da se oko njega nalazi mnogo ljudi. Među brojnim svjedocima čija su svjedočenja proturječna u kojima Hudorovići tvrde da je Velić pucao u njih iz čista mira, dok Velići tvrde da su pucnjavi prethodili svađa i tučnjava, svoj iskaz dao je i Zdravko Hudorović koji tvrdi da ga je Frane stariji upucao i treći put u leđa.

- Brat i ja i brat smo se spremali kući. Vodili smo Milu Hudorovića jer je bio pijan. Došao je Frane stariji i rekao nam da ostavimo Milu sa njima. Ja sam to odbio jer sam ga morao vratiti kući ocu. Mile i ja smo krenuli prema autu. Začuo sam pucanj. Okrenuo sam se i vidio brata kako leži. Poletio sam do njega. Osjetio sam na ruci ranu. Mislio sam nije ništa i krenuo dalje. Potom sam vidio kako Frane stariji puca u mene i pogađa me u trbuh. Pao sam. On je otišao od mene i ubrzo se vratio. Pitao me i povikao: 'Gdje je Mile, ubit ću ga i ispalio je još jedan metak meni u leđa' - govori oštećeni Zdravko Hudorović. 

Nakon pucnjave otac i sin Velići su sa još trojicom muškaraca pobjegli BMW-ovim terencem. Tada ih je policija uhvatila na Ilovcu u Karlovcu, gdje je i pronađen pištolj iz kojeg je pucano u braću Hudorović. Nakon tog dvije obitelji su se 'zaratile'  te su nekoliko dana kasnije Hudorovići izrešetali vozilo Velićevih. U toj krvavoj osveti smrtno je stradao Mato Velić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa