Obavijesti

News

Komentari 11

Obrat HDZ-a: Mi volimo rock, napisi su nam nanijeli štetu

Obrat HDZ-a: Mi volimo rock, napisi su nam nanijeli štetu
1

Možete svašta pisati o meni, ali nemojte mi stavljati u usta nešto što nisam rekao i raditi monstruozne konstrukcije, kazao je šef koprivničkog HDZ-a Damir Felak

VIDEO

Koprivnički HDZ, predvođen Damirom Felakom, našao se prozvanim napisima u Večernjaku, pa je sazvao novu presicu na kojoj je ustvrdio kako podržava održavanje koncerata u gradu i da nema ništa protiv rock glazbe na primjerenim mjestima.

- Nakon posljednje tiskovne konferencije u Večernjem listu je iznesen čitav niz neistina, zlonamjernih konstrukcija i insinuacija. Rock glazbu osobno volim, kao i mnogi članovi HDZ-a, a vezati vrstu glazbe s nekom političkom opcijom je bolesno. Koncerata treba biti još i više, ali oni moraju biti na za to primjerenim mjestima i u primjereno vrijeme da se ne uznemiravaju građani koji ne idu na koncerte i koji imaju pravo na noćni odmor - kazao je Felak i istaknuo da nikad nije rekao ništa protiv mladih, te da na rock koncerte odlazi i starija generacija. Naglasio je i kako nije iz 19. stoljeća, te da je i sam odrastao uz rock.

Večernjaku je poručio da se u predizbornoj utakmici svrstao na “drugu stranu”.

- Možete svašta pisati o meni, ali nemojte mi stavljati u usta nešto što nisam rekao i raditi monstruozne konstrukcije. Poručujem uredniku regionalnog sadržaja novina da šuma i nije tako loše mjesto. Treba koji put otići tamo, biti sa pticama u osami i preispitati svoju savjest. Je li prodaja 10 ili 15 brojeva novina više vrijedna vrijeđanja i omalovažavanja svojih sugrađana? Ipak se moramo susresti u gradu. Večernjak je nanio veliku štetu i meni i HDZ-u, te razmišljam da protiv lista podnesem prijavu, iako znam da je to Sizifov posao jer, uz brzinu sudova, od svega toga neće biti ništa - poručio je Felak.

Podsjetio je i kako se gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić (SDP) nakon nedavnog Roštilj festa na sajmištu građanima ispričavao zbog buke, pa mu nije jasno zašto sad za sve optužuje HDZ.

- Izjava koprivničkog gradonačelnika da je neka stranka protiv mladih dovoljno govori o njemu samome i to je žalosno. Ne želim se vraćati u prošlost, ali moram spomenuti da je Koprivnica jedan od najvećih rock gradova bivše Jugoslavije i Hrvatske. Čudi me da netko kroz rock želi skupiti jeftine političke bodove - kazao je HDZ-ov gradski vijećnik Ernest Forjan. Dodao je i kako mu se obratio velik broj građana koji su ga zamolili da medijima kaže da su upravo oni koji danas cijelu jednu generaciju koriste za politička prepucavanja, 40 godina zabranjivali rock i rockere.

Felak je pojasnio kako se misli na komunističku partiju, iz koje, kaže, potječe dio današnjih članova SDP-a, te kako je rock u komunizmu bio tretiran štetnim za omladinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"