Obavijesti

News

Obrat u slučaju iz Dalmacije! Agencija nije dobila prijavu, iza svega se krije osobni obračun?

Obrat u slučaju iz Dalmacije! Agencija nije dobila prijavu, iza svega se krije osobni obračun?

Roditelji učenica jedne dalmatinske škole izašli su u javnost s optužbama da im je nastavnik dirao djecu. Agencija za odgoj i obrazovanje kaže da nisu dobili tu prijavu, ali im ista osoba često šalje prijave za tu školu

VIDEO

Agencija za odgoj i obrazovanje nije dobila prijavu kojom se ukazuje na počinjenje kaznenih djela na štetu maloljetnih učenika u navedenoj osnovnoj školi. Također Agencija nije zaprimila prigovor koji se odnosi na stručno-pedagoški rad navedenoga učitelja, odgovorili su iz AZOO na upit 24sata o slučaju nastavnika prijavljenog da je dirao učenice.

Kako smo ranije tijekom dana objavili, dvoje roditelja učenica jedne dalmatinske škole podnijeli su u studenome prijavu Ministarstvu znanosti i obrazovanja s vrlo teškim optužbama za tamošnjeg nastavnika. Kako se navodi u prijavi koju je objavila Slobodna dalmacija, nastavnik se navodno naslanjao na učenice, preselio ih u zadnju klupu, štipao i dirao, pa čak i jednoj zavlačio ruku pod majicu.

Roditelji su sve prvo prijavili školi, još u listopadu. Škola je odmah, kako navodi Slobodna dalmacija, sve prijavila policiji. No očito roditelji nisu bili zadovoljni već su prijavu poslali i Ministarstvu čija je prosvjetna inspekcija sve proslijedila Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Nastavnik je nakon prijave kratko bio na bolovanju, no poslije zimskih praznika vratio se na nastavu, što se prema Izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju nije smjelo dopustiti. Naime, kako se navodi u Članku 18., "Ako školska ustanova kao poslodavac sazna da je protiv osobe u radnom odnosu u školskoj ustanovi podnesena kaznena prijava za neko od kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, ravnatelj je istu dužan privremeno udaljiti od obavljanja poslova".

Učenice u Dalmaciji optužile nastavnika da ih dira, roditelji sve prijavili, on i dalje radi?!
Učenice u Dalmaciji optužile nastavnika da ih dira, roditelji sve prijavili, on i dalje radi?!

Iz policije i ODO-a nam zasad nisu odgovorili na upite o slučaju, međutim, iz odgovora AZOO, ali i neslužbenih informacija koje smo dobili od izvora upućenih u lokalnu tematiku, čini se da iza ove prijave stoji i nekakav osobni obračun umiješanih.

Naime, AZOO nam je potvrdila kako je "tijekom 2023. godine Agencija za odgoj i obrazovanje zaprimila je od istoga podnositelja više pritužbi na stručno-pedagoški rad djelatnika navedene škole, međutim naglašavamo niti jedna od navedenih prijava nije se odnosila na počinjenje kaznenih djela na štetu maloljetnih učenika".

Iako nam Agencija nije otkrila identitet podnositelja prijave, neslužbeno saznajemo kako se radi o istoj osobi koja je podnijela i prijavu protiv nastavnika za seksualno uznemiravanje učenica. Zanimljiv je i podatak koji je objavila Slobodna, da je ravnatelj još u listopadu zbog prijetnji policiji prijavio majku koja je podnijela prijavu. Za to nismo dobili službenu potvrdu.

Iz škole zasad nisu bili u mogućnosti komentirati slučaj. Ipak, bez obzira na to radi li se o lažnoj optužbi ili ne, osobnom obračunu ili ne, škola je morala učiniti sve da zaštititi učenike od neprimjerenih ponašanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu