News

Komentari 3

'Očekivali smo više od mjera. Premijer mora donositi odluke ma kako one nepopularne bile'

'Očekivali smo više od mjera. Premijer mora donositi odluke ma kako one nepopularne bile'

Vidimo bezidejnost, letargiju promatranja sa strane, a to nije ono za što je Vlada dobila povjerenje na izborima, poručuje SDP-ova Sabina Glasovac. Stožer i Vlada nemaju hrabrosti i odlučnosti, dodala je

Tresla se brda, rodilo se ništ'. Odnosno, rodilo se još više nelogičnosti i kaosa, istaknula je SDP-ova Sabina Glasovac nakon što je Stožer objavio kako će svi u državnim i javnim službama morati imati Covid potvrde - kako zaposleni, tako i građani koji dolaze. 

Brojke divljaju, a potvrde se uvode tek za 10 dana, od 15. studenog, ističe Glasovac.

- Jako je zanimljivo da u toj kategoriji nisu državni dužnosnici. Ponovno građani prvog i drugog reda. Ono što je još nelogično, OK, odlučili smo uvjetovati potvrdama na neki način i radna mjesta i prijetiti otkazom, ali onda to treba raditi sveobuhvatno. Nedopustivo je da se na ovakav način tretiraju jedni, a na drugi način drugi. Šoping centri i dalje rade, možete slobodno cirkulirati bez da imate Covid potvrdu. Jednako tako i kafići - istaknula je dodavši kako i danas imamo određena okupljanja na kojima su potrebne potvrde, ali da ih nitko ne kontrolira. 

- Jučer je bila jedna utakmica, nitko ih nije pitao imaju li potvrdu. Za utakmicu Hrvatska-Rusija prodano je 30.000 ulaznica, tko će to kontrolirati? I treće, ni riječi o restrukturiranju plana cijepljenja i edukacije. I dalje Vlada kroz Znanstveni savjet namjerava generirati određeni kaos i teze koje imaju za svrhu kreiranje kaosa. Četvrto, roditelji se i dalje nikako ne mogu organizirati jer se odluke o tome hoće li nastava biti online ili uživo donose ad hoc - nabrojala je potpredsjednica Sabora. 

Osvrnula se i na najavu da će se Covid potvrda od 4. siječnja, ukoliko se pogorša situacija, moći dobiti samo na temelju cijepljenja ili preboljenja, a ne i negativnog testa. 

- Koga se tu štiti? Čekamo da prođu Božić i Nova godina kada ćemo sve ležerno pustiti i ovim latentnim pritiskom prisiljavati ljude da se cijepe, a onda ćemo uspostaviti nova pravila. Ja nemam ništa protiv da se u ovu državu uvede red jer mi moramo štititi živote, ali ovakvo koketiranje Vlade s određenim skupinama ljudi koji se ne žele cijepiti, ovakav populizam i podilaženje, kreiranja kaosa neće doprinijeti krajnjem cilju da izađemo iz ove krize. Jedini spas je cijepljenje, a po tom pitanju Vlada ne čini ništa i to je tragično - rekla je dodavši kako je od najavljenih mjera očekivala puno više. 

- No u Stožeru nema hrabrosti, odlučnosti ni senzibiliteta za oboljele, one koji su izgubili svoje živote, a ni one koji žele nastaviti sa svojim životima normalno, prije svega djeca. Bezidejnost, letargija promatranja sa strane, a to nije ono za što su dobili povjerenje na izborima. Kada ste premijer, onda ste čovjek koji vodi zemlju i upravlja krizama i mora donositi odluke, ma kako one nepopularne bile, ali s objašnjenjem ljudima da im to može donijeti povratak u normalno - rekla je. 

Najčitaniji članci