Obavijesti

News

Komentari 12

'Očekujem da će Ljubičić do kraja idućeg tjedna biti vani'

'Očekujem da će Ljubičić do kraja idućeg tjedna biti vani'
12

Izvanraspravno vijeće je iz 'procesnih razloga' ukinulo rješenje o određivanju istražnog zatvora gradonačelniku Milanu Bandiću i ostalim osumnjičenicima

VIDEO

Izvanraspravno vijeće je iz 'procesnih razloga' ukinulo rješenje o određivanju istražnog zatvora gradonačelniku Milanu Bandiću i ostalim osumnjičenicima. Novo ročište na kojem će sudac istrage ponovno odlučivati o istražnom zatvoru zakazano za ponedjeljak.

Istražni sudac Zdenko Posavec tada mora ponovno razmotriti prijedlog USKOK-a te donijeti  odluku hoće li zamijeniti istražni zatvor jamčevina. Većina osumnjičenika je nudila jamčevine, no ne i Milan Bandić, ali danas nam je njegov odvjetnik potvrdio da i zagrebački gradonačelnik razmatra ovu opciju. 

Dao ostavku na mjesto šefa Uprave Holdinga

Među prvima bi na slobodu mogao izaći bivši šef Zagrebačkog holdinga, Slobodan Ljubičić. On  je upravo iz tog razloga u četvrtak navečer dao ostavku na mjesto predsjednika Uprave Holdinga te bi navodno trebao ponuditi jamčevinu od 2,4 milijuna kuna. Naime, ukoliko nije predsjednik Uprave Holdinga, nije u mogućnosti ponoviti kazneno djelo za koje ga terete, a to je jedan od razloga njegova zadržavanja u pritvoru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po ovome što su oni jučer odredili, putokaz je svima da se može zamijeniti istražni zatvor i da on nije nužan i neophodan ni za jednog okrivljenika ukoliko se ponudi adekvatno jamstvo. A neki od nas su osim jamstva ponudili i još neke druge stvari; i obećanje i ostavku, što prema dikciji ovog drugostupanjskog rješenja, čak i nije nužno -rekao je Veljko Miljević, odvjetnik Slobodana Ljubičića za RTL Danas.

Ljubičić uskoro na slobodi?

Miljević je rekao kako očekuje da će nakon ovakve odluke Vijeća, koje neće u tri dana mijenjati svoj stav, sudac istrage u ponedjeljak donijeti rješenje o prihvaćanju jamstva za njegovog klijenta.

- Sada ovisi hoće li se na to rješenje žaliti USKOK. Ukoliko se USKOK žali, gubi se tri dana na žalbu i nakon toga ta žalba ide drugostupanjskom vijeću, ovom istom koje je sada donijelo odluku. Hoće li biti te žalbe ili neće i smatram li ja opravdano da će biti sa sigurnošću donijeto rješenje, a mislim da bi moralo jer se zaista u nekoliko dana ne može mijenjati stav jednoga Vijeća, postoji šansa da i u takvoj situaciji krajem idućeg tjedna i Slobodan Ljubičić bude vani. Kao i oni koji se nađu u identičnoj poziciji kao i on - rekao je.

Na slobodi Pripuz, Laco i Markus

Podsjetimo, u petak poslijepodne trojica uhićenika u aferi Agram: Petar Pripuz, Miro Laco i Ivan Markus  puštena su iz pritvora u Remetincu nakon što su njihovi odvjetnici sucu istrage donijeli potvrde o uplaćenim jamčevinama uz koje im je odobrena obrana sa slobode.

- Sve ružno potiskujem. Veselim se dolasku svojoj kući. Što se tiče ovih drugih stvari, u poslovnom djelu govorit će novi predsjednik uprave tvrtke, a u pravnom moji odvjetnici. Ja sam svoje rekao. Što se tiče odredbi jamstva, kao i uvijek u životu, držim se obećanja -  rekao je Petar Pripuz novinarima nakon izlaska iz pritvora u Remetincu. Uplatio je 7,7 milijuna kuna jamčevine. 

- Svima, već i vrapcima na  grani, je jasno koja je pozadina ovog procesa. Što se mene osobno tiče nikakvu osobnu korist nisam ostvario niti sam oštetio proračun Grada u onome što mi se stavlja na teret. Sve ostalo će vjerujem izaći na vidjelo u daljem procesu - rekao je Miro Laco. 

Procurili novi iskazi

Televizija N1 objavila je novu snimku iskaza iz afere Agram u kojoj je osumnjičen i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a odnosi se na dio sa zamjenom zemljišta.

Na pitanje čija je ideja bila zamjena zemljišta između Grada Zagreba i Bramgrada, pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Ines Bravić je kazala "isključivo od gradonačelnika". 

- Upravo je on htio smiriti svjetinu koja se događala na Ivekovićevoj ulici i zapravo osigurati gradnju investitoru - kazala je Bravić te dodala kako je to bilo doba "kada je gradnja u gradu opet zaživjela". 



    
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)