Obavijesti

News

Komentari 38

Zbog Bandićevog poziva Palmi: Prekinuli su sjednicu Skupštine

Zbog Bandićevog poziva Palmi: Prekinuli su sjednicu Skupštine
1

Mikulić je rekao da je on profesionalac u Gradskoj skupštini i nema problema je li sjednica ujutro ili kasno popodne. "Tu smo i nadam  da ćemo danas uspjeti sve točke dnevnog reda odraditi"

VIDEO

Zbog gradonačelnikovog moralnog i političkog ispada, Klub Neovisni za Hrvatsku traži gradonačelnikovu ispriku građanima Zagreba, a ukoliko ona izostane napustit će današnju sjednicu Skupštine, rekao je Zlatko Hasanbegović na samom početku sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba. Politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku zatražio je Bandićevu ispriku zbog pozivanja nekadašnjeg Arkanovog suradnika Dragana Markovića Palme u posjet Zagrebu.

Hasanbegović je potom zatražio stanku u ime svog kluba, a nakon toga je pozvao oporbu da se presloži kako bi imali kvorum jer on na sjednici više neće biti.

- Gospodo i gospođe zastupnici iz većine, iz skupštinske oporbe imate kvorum, presložite se u hodu i nastavite s radom, dodao je Hasanbegović i time u pitanje doveo opstanak koalicije.

Sjednica je nakon toga prekinuta, a da nisu odradili niti jednu od 22 preostale točke dnevnog reda.

Mikulić očekuje da će riješiti sve točne dnevnog reda

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) rekao je u ponedjeljak popodne prije nastavka 17. sjednice zagrebačke Gradske skupštine, kako se nada da će danas uspjeti odraditi svih preostalih 23 točke od njih 44, koliko ih je na dnevnom redu sjednice koja je počela 30. listopada.  

Na pitanje novinara kako to da je nastavak sjednice zakazao tek za 14 sati te hoće li stići danas odraditi svih 23 točke koliko ih je preostalo od 30. listopada kada je sjednica počela, Mikulić je kazao kako se nada da hoće. 

Kazao je da je 30. listopada, kada je ta sjednica počela, molio zastupnike da ostanu kako bi probali završiti sjednicu, na kojoj je 44 točke dnevnog reda.

Podsjetio je da su sjednicu prekinuli negdje na pola toga dnevnog reda jer zastupnici opozicije i pozicije nisu više htjeli ostati. "Prema tome, onog trena kada nemate kvorum onda ste prisiljeni kao predsjednik Gradske skupštine, dati novi datum i vrijeme za održavanja nastavka sjednice", objasnio je Mikulić.

Kazao je da je nastavak sjednice sazvao danas za 14 sati jer su ga zastupnici molili da bude popodne budući da rade, i nije im zgodno da nastavak sjednice bude u dopodnevnim satima.

Mikulić je rekao da je on profesionalac u Gradskoj skupštini i nema problema je li sjednica ujutro ili kasno popodne. "Tu smo i nadam  da ćemo danas uspjeti sve točke dnevnog reda odraditi tako da privedemo s današnjim danom ovu sjednicu kraju", rekao je Mikulić.

Ova 17. sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je 30. listopada u 9 sati a zbog nedostatka kvoruma prekinuta je istog dana u 22 sata.

Sjednica se nastavljena danas u 14 sati od 22. točke dnevnog reda, na kojemu su ukupno 44 točke.

Na dnevnom redu su, među ostalim, Poslovno izvješće Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o. za razdoblje siječanj - lipanj 2018. i Nekonsolidirani polugodišnji financijski izvještaji društva, te poslovna izvješća za isto razdoblje uprava trgovačkih društava ZET-a, Zagrebačkog velesajma i Zagrebačkog inovacijskog centra te poslovno izvješće Uprave o poslovanju trgovačkog društva Zagrebački centar za gospodarenje otpadom za razdoblje od siječnja do lipnja 2018. zajedno s financijskim izvještajima društva.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke