Obavijesti

News

Komentari 6

Od 46 milijuna radnicima KIO Keramike 2,3 milijuna kuna?!

Od 46 milijuna radnicima KIO Keramike 2,3 milijuna kuna?!
1

U tijeku su pregovori Vlade RH s HPB-om i HBOR-om o odricanju dijela potraživanja u korist radnika. Konačna odluka trebala bi biti donesena krajem siječnja

VIDEO

U Trgovačkom sudu Bjelovar danas je na diobnom ročištu dogovoreno da od 46 milijuna kuna, koje je za tvornice KIO Keramike u stečaju platila tvrtka Keramika Modus iz Vojnića, najveći vjerovnik HPB dobiva 20 posto, HBOR 18 posto, a Ministarstvo gospodarstva 10 posto. U manjim postocima svoja potraživanja naplatit će svi ostali vjerovnici, a za radnička potraživanja izdvojeno je pet posto ili oko 2,3 milijuna kuna.

Konačna odluka do kraja siječnja

No, dok konačnu odluku o tome ne donese Odbor vjerovnika KIO Keramike u stečaju, koji se treba sastati do kraja siječnja, još postoji mogućnost da preostali iznos do 13 milijuna kuna ostvare radnici.

- Vlada RH pregovara s HPB-om i HBOR-om da se i oni odreknu dijela svojih potraživanja u korist radnika - potvrdio je danas Tomislav Žagar, saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora SDP-a Virovitičko-podravske županije.

Po pravdu pred europsko pravosuđe

Od dvjestotinjak očajnih prosvjednika gotovo trećina se razboljela, a ostali su na rubu živaca i jedva preživljavaju prosvjedničke dane i noći. Tajnik udruge prosvjednika Marijan Vučinić kaže da od borbe za svoja prava radnici neće odustati i da će pravdu zatražiti pred europskim pravosuđem.

Za najveću pljačku u državi nitko ne odgovara

U ovoj klasičnoj privatizacijskoj priči, koju mnogi nazivaju najvećom pljačkom u Hrvatskoj, država i ostali vjerovnici ostali su bez više od pola milijarde kuna, a 450 radnika bez radnih mjesta i 13 milijuna kuna. Odgovorni u državi još uvijek nisu utvrdili tko je odgovoran za propast najveće i najsuvremenije tvornice keramičkih pločica na Balkanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.