Obavijesti

News

Komentari 38

Od HNL-a do zatvora: Golman Goran Bašić pljačkao je žene

Od HNL-a do zatvora: Golman Goran Bašić pljačkao je žene
2

Golman je vrebao starije gospođe. Zaskočio bi ih na ulici, strgnuo im zlatninu, koju je potom prodavao. Policija ga je našla i uhitila. Pritvorili su ga na mjesec dana...

VIDEO

Novčani dugovi bivšem su golmanu NK Zagreba Goranu Bašiću (24) alibi za krađe. Težak život pravdao je kreditom za stan, no čini se da ga je ipak - upropastila kocka.

Policija je krajem prošlog tjedna uhitila Bašića. Na teret mu stavljaju pet drskih krađa. Nekad perspektivan golman od svibnja 2011. do 5. ožujka ove godine napadao je gospođe i trgao im zlatne lančiće s vrata. Uhitili su ga ubrzo nakon posljednje krađe. 

Kako je i prethodne četiri izveo na zagrebačkom Črnomercu, gdje i živi, policija je povezala prijašnje prijave. Oštećene gospođe, uglavnom srednjih godina, prepoznale su ga. Bašić se nije maskirao, a napadao ih je usred bijela dana. Prva četiri lančića je uspio prodati, posljednji nije stigao. Ukradeno vrijedi 9100 kuna.

- Nismo znali da ima problema, ovo nas je šokiralo. Nadam se da će ga pustiti, treba nam, dobar je golman - komentirao je Božo Jurković, predsjednik NK Samobora.

Jurković je iz Zagreba otišao lani u jesen.

- Pustili smo ga bez problema, otad ga nismo ni čuli ni vidjeli. Žao nam je kad čujemo nešto takvo za sportaše - kažu u njegovu bivšem klubu NK Zagrebu.

Na treninge u Samobor dolazio je ili autobusom ili bi ga dovezla žena u Citroënu C3.

- Požalio mi se da ne uspijeva plaćati kredit za stan. No načuo sam od igrača da je sklon kocki - kaže njegov bivši menadžer Anđelko Jurkić.

Ostao je u pritvoru.

Otišao je iz Zagreba braniti u Samobor za 10.000 kuna manje!?

Bašić je karijeru započeo u NK Lučko. Zapazio ga je menadžer Anđelo Jurkić, koji ga je napustio nakon što je Bašić otišao u Samobor. Razlog odlaska nikome nije logičan. U Zagrebu je branio za 10.000 do 14.000 kuna, u Samobor je, tvrdio je, otišao za sigurnih 5000. Tamo kažu da su ga plaćali 2000. Navodno u Zagrebu nije redovito dobivao plaću, što suigrači opovrgavaju. Kažu da je trošio na kocku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.