News

Komentari 38

Od njih 800 čak 700 građana je za izgradnju parka u Savici

Od njih 800 čak 700 građana je za izgradnju parka u Savici

Kako se ne bi ponovili sukobi kao na prosvjedima za park i protiv njega, koji su bili u srijedu, prebrojavanju glasova nazočilo je i četvero policajaca

Rezultat ankete na zagrebačkoj Savici koju je proveo Grad Zagreb pokazao je da je 700 građana za uređenje parka, a 103 protiv. Pitanje je glasilo 'Da li ste za uređenje parka na Savici?'. Anketi je pristupilo 800 građana, sedmero listića bilo je nevažećih.

- Gdje su potpisne liste? Gdje je vidljivo da netko nije glasao više puta? - pitali su novinari.

- Imali ste cijeli dan za pitanja. Nemamo vremena - rekao je član povjerenstva za brojanje glasova. 

- Sukladno propisima i zakonu određena je cijela procedura. Gradonačelnik će poštivati rezultate ankete - Andrea Šulentić, posebna savjetnica gradonačelnika.

Iz inicijative 'Čuvamo naš park' ne priznaju anketu jer smatraju da nije dobro provedena.

Gradnja rekreacijskog parka na zagrebačkoj Savici podijelila je građane tog zagrebačkog naselja. Kako se ne bi ponovili sukobi kao na prosvjedima za park i protiv njega, koji su bili u srijedu, prebrojavanju glasova nazočilo je i četvero policajaca.

- Ovakva režirana praksa od ankete kod građana Savice neće proći. I mi smo za park, ali za uređenje po pravilima. Sve ovo danas je bilo smiješno i sramotno - rekla je Nevenka Trumbetaš Bakić iz inicijative 'Čuvamo naš park'. Kažu da imaju 700 glasova više nego grad u anketi.

- Imamo mnogo potpisa, od kojih je 1200 samo sa Savice. Svaki glas za park je glas za nas. Još jednom naglašavam: gradonačelniče, maknite šape sa našeg parka - poručila je Bakić.

Inače, Savica ima oko 9000 stanovnika što znači da je u anketi sudjelovalo manje od 10 posto stanovnika. 
 


 

Najčitaniji članci