News

Komentari 84

'Od pet obećanja ispunio sam tri, ostvario sam solidnih 70%'

'Od pet obećanja ispunio sam tri, ostvario sam solidnih 70%'

Ministar je kazao kako mu se ravnateljica Doma zdravlja u Gospiću požalila da su u dugovima. Kazao je kako je za taj Dom zdravlja zadužen HDZ-ovac Darko Milinović

Ministar zdravlja Rajko Ostojić gostovao je u Dnevniku Nove TV. Tamo je kazao kako mu bonton nalaže da ne komentira izjave Darka Milinovića. Smatra kako njegova obećanja po pitanju lista čekanja nisu bila ishitrena. Kazao je da je dao pet obećanja te da je ispunio tri.

- Hitnu medicinsku pomoć sam riješio, zakon o MPO-u i uništio sam privatni monopol. Četvrto, liste čekanja, da, neke sam prepolovio, neke su se povećale, to je polovica. Peto, ukinuće dodatka od 3 posto na naše umirovljenike, nisam. Drugim riječima, ostvario sam, odnosno Ministarstvo zdravlja, solidnih 70 posto - kazao je u intervjuu. 

Dotaknuo se i problema s veledrogerijama te istaknuo kako su se riješile bolnice i dijelom županijske bolnice. Najavio je kako su krenuli i s Domovima zdravlja. Kazao je da mu se javila ravnateljica Doma zdravlja Gospić te da mu je rekla da duguju 8 milijuna kuna.

- Znate tko je zadužen za Dom zdravlja? Župan ličko-senjski, gospodin Milinović. Preporučujem da u pauzi ovih press konferencija, pokuša osigurati dobru i odgovornu zdravstvenu zaštitu barem Domu zdravlja Gospić - rekao je ministar.

Najčitaniji članci