News

Komentari 222

Odbijen istražni zatvor za braću Mamić. Hrvatska sada neće moći tražiti izručenje za njih

Odbijen istražni zatvor za braću Mamić. Hrvatska sada neće moći tražiti izručenje za njih

Određivanje istražnog zatvora uvjet je za raspisivanje tjeralice te traženje izručenja. Ako ova odluka ostane na snazi, Hrvatska neće moći tražiti izručenje braće Mamić...

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odbio je prijedlog USKOK-a da se Zdravku Zoranu Mamiću odredi istražni zatvor. Određivanje istražnog zatvora uvjet je za raspisivanje tjeralice te traženje izručenja. Ako ova odluka ostane na snazi, Hrvatska neće moći tražiti izručenje braće Mamić.

Podsjetimo, poduzetniku Dragi Tadiću te drugoj dvojici sudaca Anti Kvesiću i Zvonku Vekiću je određen istražni zatvor, a odbijen je za suca Darka Krušlina.

Vekiću je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, Kvesiću zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, a Tadiću zbog tih razloga, ali i mogućnosti bijega jer ima i BiH državljanstvo.

Uskok je ranije objavio da je protiv sve šestorice pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor detaljno navodeći zašto sumnjaju da su odgovorni za primanje i davanje mita, trgovanja utjecajem te davanja mita za trgovanje utjecajem.

Istraga je pokrenuta nakon što je Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, tužiteljstvu dostavio dokaze protiv sudaca koje je potom otvoreno prozivao za korupciju u javnim istupima i na društvenim mrežama.