Obavijesti

News

Komentari 31

Odblokirali ceste: Sastat će se s Čobankovićem u ponedjeljak

Odblokirali ceste: Sastat će se s Čobankovićem u ponedjeljak
4

Poljoprivrednicima je stigla potvrda da će ministar doći na sastanak te su odlučili odblokirati ceste. Kažu da će biti uspjeh ostvari li se bilo koji od njihovih zahtjeva

VIDEO

Umorni od desetodnevnog odbijanja ministra Petra Čobankovića, da sa njima sjedne za zeleni stol i u mirnim pregovorima razriješi njihove zahtjeve, seljački prosvjednici danas su ujutro odahnuli. Stigla im je vijest da će se, u ponedjeljak prije podne, ministar susresti s predstavnicima nezadovoljnih prosvjednika koji su u 10 dana i noći, sa više od 300 poljoprivrednih traktora mirno prosvjedovali uz ceste i povremeno ih blokirali. Na prosvjednim punktovima u Cabuni, Suhopolju i Lukaču seljaci su oko 9 sati uklonili traktore i otvorili državne prometnice kroz Virovitičko-podravsku županiju za sav promet. 

- Iako još ne znamo gdje će se i u koje vrijeme održati sastanak s ministrom Čobankovićem mi smo danas odblokirali ceste i traktore parkirali uz rub prometnica, a tako će biti sve dok se pregovori ne završe. U ovih deset dana i noći svašta smo proživjeli, preumorni smo, ali smo dokazali da se slavonskog seljaka ne može samo tako varati neispunjenim obećanjima. Ne očekujemo da ćemo uspjeti u svih 13 zahtjeva, ali da bilo koji od tih zahtijeva riješimo to će pomoći našim seljacima da prežive ovu tešku i neizvjesnu proizvodnu godinu - rekao je seljački vođa Zvonko Pipić.

Filić: Mislim da smo blizu pobjede

- Još nekoliko dana i svoje traktore ćemo skloniti s prometnica. Mislim da smo vrlo blizu pobjede i ispunjenja naših uvjeta -  rekao je u nedjelju oko podneva Stjepan Filić, koji je u subotu gotovo u potpunosti sa 40-ak traktora blokirao granični prijelaz u Tovarniku.

- Ministar nas je kontaktirao i ponudio da dođemo u ponedjeljak ujutro u Ministarstvo poljoprivrede u Zagreb i tamo porazgovaramo o svemu. No, mi za takvo putovanje nemamo novac, a kao seljaci nisam siguran ni da znamo gdje je to ministarstvo pa smo mu uzvratili da on ipak dođe k nama. Svejedno, u Vinkovce ili Virovitičko-podravsku županiju - kaže Filić.

Prema Filićevim riječima, seljaci neće napuštati svoje punktove u Ilači i Jarmini sve dok se ne dogovore s ministrom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...