Obavijesti

News

Komentari 190

Bernardić: 'Prijedlozi Mosta su dimna zavjesa za kadroviranje'

Bernardić: 'Prijedlozi Mosta su dimna zavjesa za kadroviranje'
24

Pravobraniteljicom za osobe sa invaliditetom ponovno je imenovana Anka Slonjšak. Po hitnom postupku raspravljalo se o izmjenama Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe

VIDEO

Hrvatski sabor u ponedjeljak je svoj dnevni red dopunio sa deset novih točaka, među kojima je i predstavljanje Vlade mandatara Andreja Plenkovića (HDZ) i glasovanje o povjerenju Vladi.

U dnevni je red, po hitnom postupku, uvršten prijedlog izmjena Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, što su ga zajednički predložili HDZ i Most, a kojim se predlaže da se proračunska izdvajanja za rad stranka definiraju u skladu s prihodima, a ne rashodima.

Hitnosti se oštro usprotivio Goran Beus Richembergh (HNS) tumačeći da nisu stečeni poslovnički uvjeti za to, ali i da još više od toga zabrinjava što je blokirano trenutno provođenje postojećeg zakona već više od pet mjeseci.

Predloženim izmjenama otvara se rasprava hoće li se stranke otvoriti većem riziku korupcije ili ne, zakon zaslužuje temeljitu javnu raspravu i treba ići u redovnu proceduru, rekao je Beus.

Ipak, glasovanjem je potvrđena hitna procedura za taj zakon.

Sabor je u redovnu proceduru, dakle u dva čitanja, uvrstio još šest 'Mostovih' zakona. Radi se o dopunama Zakona o HRT-u, izmjenama Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, dopunama Zakona o lokalnim izborima, izmjenama Ovršnog zakona, dopuna Zakona o pravima i dužnostima zastupnika, izmjenama Zakona o HNB-u.

Mostov Josip Katalinić zamrznuo je mandat, a umjesto njega u saborske klube sjest će ponovno Marko Sladoljev.

SDP suzdražan o financiranju političkih aktivnosti

Tijekom rasprave o izmjenama Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe Arsen Bauk (SDP) usprotivio se hitnoj proceduri donošenja tog Zakona jer HDZ, uz Most nije predlagatelj tog Zakona, a Most nema dovoljno zastupnika da bi predložili hitnu proceduru. Podsjetimo, Most predlaže da se zastupnici financiraju iz državnog proračuna na temelju prihoda, a ne rashoda. U proračunu je za to predviđeno, kako je Mostov Šimić rekao,  51 milijun kuna.

- U dopuni dnevnog reda jedino je ovaj zakon predložen od strane kluba MOST-a Nezavisnih lista i kluba HDZ-a. A prema Poslovniku da bi nešto išlo u hitnu proceduru treba predložiti ili 15 zastupnika ili klubovi koji imaju 15 zastupnika. Iznos koji bi bio potreban za ovaj zakon je veći nego što je naznačen u trenutnom prijedlogu proračuna. Prema tome, klub SDP-a bit će suzdržan oko ovog zakona - rekao je Bauk dodajući kako smatra normalnim da se stranke financiraju javnim sredstvima, a ne na načine kako se financirala najveća, stožerna stranka u Hrvatskoj, a koju sada imamo prilike gledati na sudu.

- Ja bih volio da se u Zakon o financiranju političkih stranaka ugrade još dvije mjere. Jedna je mjera koja bi obvezala sve političke stranke da javno objave tko ih kreditira. Dakle da javno postane dostupno ko su vjerovnici političkih stranaka, a isto tako da u Zakon o političkim odnosno financiranju političkih stranaka uđe i mjera koja će kreditiranje političkih stranaka ograničiti jedino i isključivo na kreditne institucije. Mislim da je potpuno neprihvatljivo da trgovačka društva kreditiraju političke stranke na način kao što smo to svjedočili prije tek nekoliko mjeseci. Međutim, ja sve i da hoću takvu mjeru ne mogu predložiti da se uvrsti u ovaj zakon zato što se radi o hitnom postupku - rekao je Peđa Grbin (SDP).

U raspravu se uključio i Nikola Grmoja (Most) i odgovorio Bauku.
 
- Što se tiče izloženosti prema korupciji nitko nam ne može garantirati da uz sve financiranje iz proračuna do sada političke stranke nisu bile izložene korupciji jer su uzimale donacije. Mi svi znamo da nikad dosta novaca za glancanje lika i djela velikih vođa. Svi znamo koliko košta angažman na primjer gospodina Brauna i definitivno se to ne može isfinancirati samo iz proračuna. Osim toga, bila je primjedba na transparentnost. Svi dobro znamo da SDP nije želio otkriti u kojoj se kreditnoj instituciji zadužio i time su pokazali koliko drže do transparentnosti - rekao mu je. 

 

_________________________________________

>>> Zadnje informacije

17.32 Grozdana Perić izabrana je za predsjednicu Odbora za financije sa 111 glasova za, šest suzdržanih i jednog protiv.

Arsen Bauk izabran je za predsjednika Odbora za pravosuđe sa 112 glasova za, četiri suzdržana te dva protiv.

Goran Marić izabran je za predsjednika Odbora za informiranje sa 111 glasova za, pet suzdržanih i dva protiv.

Tulio Demetlika izabran je za predsjednika Odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu sa 109 glasova za, šest suzdržana te dva protiv.

S mjesta predstojnice ureda predsjednika Sabora razriješena je Antonija Tumač Gelo sa 115 glasova za i dva suzdržana, a kao nova predstojnica izabrana je Petra Mandić sa 108 glasova te šest suzdržana.

17.11 Nakon više od tri sata rasprave oko izmjena Zakona o financiranju političke aktivnosti i izborne promidžba, kad je došlo vrijeme glasanja, SDP je tražio 15 minuta pauze.

Ovaj Zakon ako bude donesen, bit će donesen lomljenjem preko koljena. Jutros na sjednici Odbora čuli smo obećanje da će se datiobzir amandman da se maksimalan iznos ograniči na 50 milijuna kuna, ali taj amandman nije došao vjerojatno jer se dva predlagatelja nisu mogla dogovoriti oko toga. Nismo dobili u prijedlogu Zakona iznos koliki će biti za 2016.godinu. Po našem izračunu to je 59 milijuna kuna. Ovaj zakon je predstava za javnost, bacanje pijeska u oči, Mostu će omogućiti da kažu da su ispunili jedno od sedam jamstava, a HDZ-u će dobro doći da malo pokažu mišiće. Klub SDP-a zbog toga ne može podržati ovaj zakon i zato ćemo ostati suzdržani. Trebali ste dati amandman i imati hrabrosti. Ovo je korak u dobrom smjeru, ali nedovoljan-obrazložio je Arsen Bauk u ime Kluba SDP-a.

U trenutku glasanja prisutnih je bilo 114 zastupnika. S 82 glasova za, 36 suzdržana donesen je Zakon o financiranju političke aktivnosti i izborne promidžbe.

13.27 sati Završena je rasprava i proglašena je stanka do 15 sati.

13.15 sati - Potpredsjednik Sabora Željko Reiner dao je opomenu zastupniku Ivanu Pernaru (Živi zid). Pernar se javio za riječ nakon HDZ- ovca Tomislava Ćorića. 

- Osjetio sam da zastupnik Ćorić pokušava stvoriti privid da se HDZ bori protiv korupcije, a HDZ je generator korupcije. Sud je srušio iz proceduralnih razloga presudu protiv vas kao zločinačke organizacije- rekao je Pernar što je razljutilo Reinera.

Dok je sjedio u svojoj klupi dodao je kako je i sam Reiner rekao da je HDZ generator korupcije te da za to postoji snimka na Youtubeu. Reiner ga je optužio da laže te mu izrekao opomenu.

- Svi smo mi za štednju, ali ovdje na ovom mjestu je štednja po principu držite lopova, a lopovi su negdje drugdje. Zašto ne štede oni koji kradu? Zašto ne štede oni koji ne plaćaju poreze na vrijeme? Zašto ne štede oni koji ne plaćaju plaće radnicima kako valja i na vrijeme? - pitao je Milorad Pupovac (SDSS)

13.11 sati Na sjednici saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove na čelu s Antom Sanaderom (HDZ) Arsen Bauk (SDP) predložen je za imenovanje predsjednikom Odbora za pravosuđe, Goran Marić (HDZ) Odbora za informiranje, Grozdana Perić (HDZ) Odbora za financije, Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine,
za Odbor za lokalnu i regionalnu samouravu imenovan je Tulio Demetlika (IDS). S dužnosti predstojnice ureda predsjednika Sabora razriješena je Antonija Rimac Gelo, a umjesto nje imenovana je Petra Mandić.

Mandić je, inače, diplomirana pravnica. Bila je kandidatkinja Mosta na listi za 8. izbornu jedinicu, nalazila se na petom mjestu na listi te je voditeljica novootvorenog ureda Mosta nezavisnih lista u Rijeci. 

Na sjednici su SDP- ovi članovi oporbe pitali odlazi li i ona nakon dvije godine kad s mjesta predsjednika Sabora ode i Božo Petrov, na što je Odbor potvrdno odgovorio.

13.04 sati Odbor za zakonodavstvo sutra će u 9 sati održati novi sastanak i pokušati proći izmjene zakona.

12.50 sati - Prvi radni dan nakon konstituiranja Sabora. Sjednica Odbora za zakonodavstvo odgodjena nakon prve točke jer predlagatelji iz Mosta nisu došli na sjednicu. Odličan početak Sabora... #samoreforme - napisao je na svom Facebook profilu SDP- ovac Peđa Grbin.

12.25 sati Prijedloge Mosta Davor Bernardić je nazvao zabavom za narod: 'Oni su su dimna zavjesa ne bi li se kadroviralo u Vladi bez problema i da se javnost zabavlja po principu 'kruha i igara', ali bez kruha'. Kazao je i kako se od famoznih jamstava uglavnomm odustalo - nema ni ZERP-a ni RTV pristojbe u tim prijedlozima. Prigovorio je i što su se prijedlozi sastavljali daleko od očiju javnosti.

Upitan je o nezainteresiranosti Zorana Milanovića za sjednicu, budući da je šef kluba, a nije na sjednici. Naveo je da Milanović ima obveze, a klub SDP-a funkcionira, a nakon izbora će se stranka konsolidirati i 'čekaju nas velike promjene u radu kluba, kao i reorganizacija'.

12.23 sati  Juretić se javila za riječ i ispričala svima te izrazila žaljenje što je dovelo do ovakvog stanja.

- Pa evo, meni se nije nikakav problem ispričati i u ime hrvatske Vlade, posebice skupini invalida koje zastupa ova pravobraniteljica jer smatramo da je to zaista vrlo ozbiljna institucija. Meni osobno je jako žao, a vjerujem i svima ostalima da je došlo do ovoga, ali evo mislim da smo još uvijek u terminu i da upravo danas istječe mandat zamjenici tako da od sutra će pravobraniteljica biti na funkciji i ured neće ostati bez potpisnika. Još jednom od srca isprike svima onima kojima je možda nanesena nepravda - rekla je Juretić.

12.19 sati U sabornici se zastupnicima obratila tehnička ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić i obrazložila kako se na mjesto pravobranitelja za sobe s invaliditetom javilo pet kandidata, no Anka Slonjšak je bila najkompetentnija.

-  Zbog isteka mandata pravobraniteljice za osobe sa invaliditetom Anke Slonjšak 30. Svibnja 2016., Vlada RH je 23. ožujka putem Ministarstva socijalne politike i mladih objavila javni poziv za prijavu kandidata. Nakon intervjua s kandidatima, utvrđeno je kako u najvećoj mjeri posjeduje kompetencije kandidatkinja Anka Slonjšak. Vlada je 12. listopada utvrdila prijedlog odluke o imenovanju pravobraniteljice za osobe sa invaliditetom - rekla je Juretić na što je razljutilo a HNS- ova zastupnika Gorana Beusa Richembergha.

- Poštovana gospođo ministrice, u ime tehničke Vlade ispričajte se Hrvatskom saboru zbog ovog što se danas događa. Sami ste rekli, gospođi Slonjšak istekao je mandat 30. svibnja, a Vlada se uključila  u tu priču tek koncem ožujka. Način na koji je Vlada pristupila ovom problemu je nezapažen do sada. Skandalozno. Hrvatski sabor radio je sve do početka srpnja. I da niste mogli provesti postupak na vrijeme nego dovesti cijeli sustav pravobraniteljstva do pucanja, odnosno nefunkcionalnosti nešto je što iziskuje ispriku ovome Domu - rekao joj je Beus Richembergh.

12.15 sati Današnja sjednica Sabora počela je raspravom o imenovanju pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Na dnevnom redu još je i izglasavanje sedam Mostovih jamstava. Po hitnom postupku raspravljalo se o izmjenama Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe. Prema tom Zakonu, stranke će se financirati prema prihodima, a ne rashodima kako je do sad bilo. U proračunu je osigurano 51 milijuna kuna. 81 zastupnika glasalo je za hitnost Zakona, četiri su bila suzdržana, a 41 protiv. Neki zastupnici izrazili su negodovanje zašto bi se taj Zakon morao donijeti hitno. Za riječ se javio Mostov Miro Bulj, a nakon njega Ivan Pernar iz Živog zida koji je spočitnuo predsjedniku Sabora Boži Petrova povredu poslovnika.

Anki Slonjšak produžen je mandat pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. 121 zastupnik glasao je za nju.

11:50 sati Mostov Ivan Kovačić tvrdi da nije vikao na stranačke kolege koji su jutros zakasnili na sjednicu Odbora za zakonodavstvo, a zbog čega je ista odgođena. Nakon toga, naime, iza zatvorenih vrata Kluba zastupnika Mosta čulo se kako viče. On kaže da nije vikao: ''Dalmatinac sam, mi govorimo glasnije...'', kazao je Kovačić.

11:07 sati Na početku sjednice Sabora zastupnicima se obratio Božo Petrov koji je kazao da se radi o prijedlozima njegove stranke, ali i da će doći do izglasavanja povjerenja Vladi te ga će biti riječi o izvještaju Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Nenad Stazić javio se zbog povrede poslovnika, na članak 33., koji nalaže da predsjednik Sabora daje objašnjenja, a ne Miro Bulj, što se dogodilo kada je Bulj objasnio umjesto Petrova zašto se ide ili ne ide na hitnost postupka.

-  Rekli ste da ćete voditi sjednice nepristrano. Ali vidimo da to nije slučaj. Neki mogu van teme govoriti i ništa im nije, a drugi dobivaju opomenu i oduzima im se riječ- rekao je Pernar na što ga je Petrov upitao po kojem članku je povreda poslovnika. 

Pernar je najprije ostao zatečen pitanjem, pa je „bubnuo“ 238 nakon čega su zastupnici prasnuli u smijeh, a čak se i sam Petrov nasmijao.

HDZ će podržati Slonjšak

Mandatar Andrej Plenković kazao je da će HDZ podržati ponovno imenovanje Anke Slonjšak pravobraniteljicom za osobe s invalidnošću.

U 8.30 trebala se održati sjednica saborskog Odbora za zakonodavstvo, no odgođena je jer se članovi Mosta nisu pojavili.

Ivan Kovačić se izderao na stranačke kolege, vjerojatno jer nisu stigli na vrijeme na sjednicu Odbora za zakonodavstvo, javlja N1.

Na dnevnom redu trebali su biti prijedlozi Zakona o izmjeni Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, ovršnog Zakona, Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom Saboru, lokalnim izborima, Hrvatskoj Narodnoj Banci, Hrvatskoj radioteleviziji, izborima zastupnika u Hrvatski sabor. Predlagatelj tih Zakona je Most, ali došao je samo Ivan Kovačić. 

Iako je kvoruma bilo, sjednicu su odgodili.

Prije sjednice, SDP-ov Goran Maras prokomentirao je poteze Mosta te nedolaske zastupnika na glasovanja.

- Zbog PR-a Mosta ne treba raditi preko koljena, na to treba upozoriti građane. Evo, naprimjer, od smanjenja RTV pretplate ništa, a o tome su naveliko govorili u kampanji. Mi ćemo danas vrlo jasno reći što mislimo o njihovim modelima, idejama, rješenjima koje nude - rekao je za N1

Nedolazak Mostovaca na Odbor komentirao je i Andrej Plenković.

- Ja mogu odgovarati za klub HDZ-a. Svi naši zastupnici su bili i na sjednici kluba i odbora. Na svakom je klubu da vodi računa o dolascima, disciplini, nazočnosti zastupnika na odborima - rekao je Plenković.

Maras smatra i da se nedolazak na glasovanja ne bi trebao kažnjavati. 

- Imamo mogućnost evidencije, koliko je tko bio prisutan i na odborima... Nadam se da Zakon neće definirati da je rušenje kvoruma - kažnjivo. Ja ću rado uložiti novac da srušim kvorum - rekao je Maras koji je kazao da ne zna gdje je Milanović, ali se nada da će ga danas vidjeti. 

- Nisam ja njegov advokat - zaključio je.

SDP-ovci srušili kvorum zbog sjednice svog Kluba zastupnika

Na saborskom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav čiji predsjednik je Mostov Miroslav Šimić, oporbeni zastupnici iz SDP-a tijekom rasprave srušili su kvorum zbog sjednice svojeg Kluba zastupnika. Na dnevnom redu sjednicu bili su prijedlozi Zakona o izmjeni Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe koje u saborsku proceduru ide po hitnom postupku, zatim dopuna Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom Saboru, o lokalnim izborima te izborima zastupnika u Hrvatski Sabor.

Što se tiče izmjene Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, novost je financiranje temeljeno uz ostvarene porezne prihode, a ne rashode kako je do sada bilo. U proračunu je osiguran novac, a predviđen je iznos od 55 milijuna kuna. 

Gordan Jandroković rekao je u ime Kluba HDZ-a kako smatra da se radi o korektnoj mjeri koju ću HDZ, koji je uz Most i predlagatelj Zakona, ovaj Zakon i podržati. Prijedlog Zakona usvojen je sa šest glasova za te četiri suzdržana iz oporbe.

Druga točka, dopuna Zakona o pravima i dužnostima zastupnika prema kojemu bi se sankcioniralo zastupnike dnevnicom u iznosu 500 kuna koji ne dolaze petkom u Sabor na glasovanje, izazvala je negodovanje SDP- ovih članova. Kako je Miroslav Šimić objasnio, MOST je u planu imao i radikalnije mjere kažnjavanja, no u dogovoru s partnerom, HDZ- om, pristali su na kompromisno rješenje kažnjavanja zastupnika samo petkom. Opravdani nedolasci u Sabor petkom bili bi samo u slučaju bolesti ili smrtnog slučaja ili ukoliko su zastupnici na sjednici Odbora i saborskih tijela. Oporba ovu mjeru smatra populističkom, a SDP- ov Peđa Grbin je zatražio povlačenje ovog prijedloga. Smatraju da je to udar na demokraciju opozicije kojom se prisiljava držati kvorum vladajućima na glasovanju. Tomislav Saucha smatra da se ovom mjerom prema zastupnicima odnose kao prema djeci u osnovnoj školi.

-  Po ovom prijedlogu Zakona obvezuje se zastupnike da dolaze u Sabor samo petkom kad se glasa, a ne ponedjeljkom, utorkom ili srijedom. Znači da je intencija držanje kvoruma i ništa drugo. Radi se o neozbiljnom i potencijalno opasnom prijedlogu. Ovime se prisiljava, ne na rad već na izražavanje političkog mišljenja na dan glasanja. Pravo je oporbe da na glasanju glasaju kako žele ili da izađu iz sabornice. Bilo kakva prisila ovakve vrste da se prisili oporbu na držanje kvoruma ozbiljno je narušavanje demokracije. 500 kuna je mala cijena za to da mi vama držimo kvorum ako se ne slažemo sa predloženim Zakonom i s guštom ću vam ih dati. Ovo je kao da smo djeca u osnovnoj školi- rekao je Tomislav Saucha (SDP).

Osvrnuo se i na jutrošnju odgođenu sjednicu Odbora za zakonodavstvo. Podsjetimo, Odbor se trebao sastati u 8.30, no sami predlagatelji predloženih Zakona koji su trebali biti na dnevnom redu, nisu se pojavili.

- Pričate o nekakvom kažnjavanju zastupnika za nerad, a vi ne dođete na sjednicu Odbora. Zbog neozbiljnosti vaših kolega, sjednica je propala, kad već pričamo o ovim promjenama. Vi biste neke promjene, a ni sami se ne držite toga - rekao je Saucha Šimiću.

Svoje mišljenje i negodovanje izrazila je i Vesna Pusić (SDP).

- Nema dvojbe da zastupnici moraju biti na svojem radnom mjestu, ali i drugim danima, ne samo petkom kad se glasa. Zastupnici se nisu zaposlili u Saboru nego ih je izabrao narod i sankcija za nerad bit će uskraćivanje podrške na idućim izborima. Sabor ima strašno niski ugled, to je činjenica, a tretiranje zastupnika kao nedoraslu djecu je dodatno srozavanje. Ovakav pristup ne pridonosi kvaliteti Sabora. Ovakvo uvođenje sankcija je degradirajuće i uvredljivo - rekla je Pusić.

Dopuna Zakona o pravima i dužnostima zastupnika, naposljetku, nije izglasana jer su SDP- ovci napustili sjednicu.

-  Mi sad imamo sjednicu Kluba SDP- a, to je opravdani razlog za izlazak- rekao je Arsen Bauk te su SDP- ovci tako srušili kvorum, a sjednica će se nastaviti neki drugi dan.

Miroslav Šimić kasnije je novinarima rekao kako mu je žao da su kolege otišle i nisu ostali do kraja na raspravi jer bi onda čuli da nije istina da je ova mjera samo prisila za držanje kvoruma jer je legitimno pravo oporbe ne glasanje. Objasnio je kako je bitno doći na posao, u zgradu Saboru, a izlazak oporbe petkom, na dan glasanja, u znak nekakvog protesta i ne glasanje neće se kažnjavati. Sankcije se odnose na zastupnike koji uopće taj dan ne dođu u Sabor. 

- Mi smo u našim nastojanjima da se sankcioniranju zastupnici bar na određeni način koji ne rade svoj posao, da to definitivno ima smisla. Mogu reći da mi je žao što Most, nažalost, nema 76 zastupnika u Saboru i da može donijeti puno restriktivnije Zakone koje smo imali u pripremi. S obzirom da imamo 14 zastupnika, ovo je dogovor s našim političkim partnerima da se u sankcioniranje ide samo ako zastupnici ne dođu u zgradu Hrvatskog Sabora na dan glasovanja. Zakone koje nismo raspravili danas, idu u regularnu proceduru. Ja mislim da se ne radi o tome da li je nas pozvao koalicijski partner. Radi se o tome da je očigledno zbog gužve i činjenice da smo imali u petak do kasno uvečer sjednicu da je došlo do greške u komunikaciji u saborskoj administraciji. Ja sam za samu sjednicu čuo slučajno, pet minuta prije nego je završila. Mislim da kao ovlašteni predlagatelji moramo dobivati pozive, a sad istraživati tko je kriv ni ne želim - rekao je Šimić.

Objasnio je i što se dogodilo sa sjednicom Odbora za zakonodavstvo i zašto nisu došli.

- Mi kao predlagatelji nismo dobili poziv na sjednicu Odbora. Potpuno je prirodno i formalna na kraju krajeva obveza da osim onih koji su sami članovi Odbora i predlagatelji dobiju pozive. Očigledno je zbog gužve i činjenice da smo imali u petak do kasno uvečer sjednicu došlo do greške u komunikaciji u saborskoj administraciji. Ja sam za samu sjednicu čuo slučajno, pet minuta prije nego je završila. Mislim da kao ovlašteni predlagatelji moramo dobivati pozive, a sad istraživati tko je kriv ni ne želim - objasnio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.