Obavijesti

News

Komentari 14

Odgodili suđenje Čolaku jer je okrivljeni Opačak slomio nogu

Odgodili suđenje Čolaku jer je okrivljeni Opačak slomio nogu
3

Daliboru Opačku i Marinu Čolaku prijeti kazna od jedne do deset godina zatvora za izazivanje prometne nesreće u kojoj je prošle godine poginula Ivana Obad (20)

VIDEO

Odgođeno je suđenje automobilistima Marinu Čolaku (28) i Daliboru Opačku (35) na Općinskom sudu u Karlovcu gdje im je u utorak trebalo započeti suđenje zbog izazivanja prometne nesreće prije dvije godine na autocesti A6 kod Bosiljeva u kojoj je smrtno stradala  20-godišnja studentica Ivana Obad iz Dubrovnika. Odgodu je zatražio Opačak pravdajući se zdravstvenim stanjem jer je u rujnu slomio nogu te hoda na štakama zbog čega nije u mogućnosti doći na sud. 

Automobiliste Čolaka i Opačka se tereti da su 5 studenog 2010. godine prebrzo vozili automobile, Čolak Ferrari 360 Modena u kojem je suvozačica bila Ivana Obad, a Opačak Nissan 350 Z, te su zbog pretjecanja drugih vozila i bržeg savladavanja zavoja često mijenjali prometne trake. Kod Bosiljeva je došlo do kontakta između vozila prilikom čega je Ferrari izletio izvan kolnika i udario u rubni kamen, te prometnu signalizaciju prilikom čega se Ferrari nekoliko puta prevrnuo, zapalio i eksplodirao. U trenutku izlijetanja Čolak je ispao iz automobila jer nije bio vezan, dok je Ivana Obad ostala zarobljena i na mjestu preminula. 

Sutkinja Sanda Janković je zakazala novu raspravu za 27. studenog do kada bi se Opačak trebao oporaviti i pojaviti na suđenju.

Općinsko državno odvjetništvo je nakon provedene analize vještaka za tehničku ispravnost vozila Alojza Vodnika zatražilo i novo vještačenje Prometnog fakulteta u Zagrebu zbog čega se postupak oduljio. Vještak Vodnik je u svom nalazu utvrdio da je Opačkov automobil Nissan 350Z bio tehnički neispravan, te da je između vozila došlo do kontakta što je dovelo do izlijetanja Ferrarija. Nadalje je utvrdio da je Opačkov Nissan udario u Čolakov Ferrari, a ne obrnuto kako se do tada pretpostavljalo zbog čega je Državno odvjetništvo podignulo osim Čolaka podignulo optužnicu i protiv Opačka. Vještačenjem je utvrđeno da je Čolak netom prije nesreće kretao brzinom od 188 km na sat te da se vraćao iz pretjecanje u desnu traku kojom ga je nastojao preteći Opačak brzinom od 210 km na sat.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...