Obavijesti

News

Strava na istoku Hrvatske: Odgojitelj u vrtiću dirao djecu, dobio je tri godine zatvora!

Strava na istoku Hrvatske: Odgojitelj u vrtiću dirao djecu, dobio je tri godine zatvora!

Zaposlenik jednog vrtića u istočnoj Hrvatskoj uhićen je u lipnju 2023. na radnom mjestu. Teretili su ga da je počinio pet kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina

VIDEO

To je nešto najgore s čime se bilo koji roditelj može susresti. Vjerujte da sam povraćao prije i nakon što sam obavio razgovor s djetetom. Moje dijete nije bilo žrtva, ali neka druga djeca jesu, kazao nam je jedan od roditelja čije dijete pohađa vrtić na istoku Hrvatske. Odgojitelj (37) iz tog vrtića nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora za pet kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Teretili su ga da je u lipnju prošle godine počinio bludne radnje na štetu ukupno četiri oštećenika, zlouporabom položaja koji je kao zaposlenik vrtića imao. Kako doznajemo, uhićen je na radnome mjestu te se od uhićenja krajem lipnja 2023. nalazi u istražnom zatvoru, gdje čeka pravomoćnost presude izrečene u prosincu prošle godine. Istražni zatvor bio mu je određen kako ne bi ponovio djelo ili utjecao na svjedoke.

Kako neslužbeno doznajemo, 37-godišnjak se još vodi kao zaposlenik vrtića jer nema pravomoćne presude o njegovoj krivnji. Tad mu sigurno slijedi izvanredni otkaz ugovora o radu. Nije mu izrečena ni sigurnosna mjera zabrane obavljanja određene dužnosti ili djelatnosti, no postane li presuda pravomoćna, njegovo ime naći će se u Registru počinitelja seksualnih delikata na štetu djece, tzv. registru pedofila. Ti podaci nisu javno dostupni, no dostupni su institucijama koje rade s djecom prilikom zapošljavanja novih kadrova. Podaci se u registru ne čuvaju trajno nego se brišu nakon proteka rokova rehabilitacije, koji su za takve počinitelje dvostruko dulji nego za druge počinitelje.

- Djeca su naša najvažnija vrijednost, a njihova sigurnost i dobrobit trebaju biti prioritet. Nažalost, uprava vrtića ozbiljno je ugrozila sigurnost i dobrobit djece koja pohađaju tu ustanovu - tvrde ogorčeni roditelji. Pokušali smo doći i do komentara ravnateljice ustanove, no nije se javljala na naše pozive niti je odgovorila na poruku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.