Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

'Odgovoran za isporučenu vodu s arsenom, a dolazi u Sabor'

Smatra da je HDZ trebao pozvati Milinkovića da dade ostavku, prvenstveno na mjesto direktora VVK, a ne ga nagraditi mjestom u Saboru

1 komentara

Saborski zastupnik Tomislav Panenić u četvrtak je izrazio nadu da će na osnovi prijave državnog odvjetništva hrvatsko sudstvo imati snage do kraja provesti postupak protiv Dražena Milinkovića i drugih odgovornih što je mještanima Komletinaca godinama isporučivana voda za piće s količinama arsena znatno većim od dopuštenih te je ocijenio da ga HDZ nagrađuje mjestom u Saboru.

„Ovih dana je najavljeno da direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) Dražen Milinković prelazi u saborske klupe na mjesto HDZ-ova zastupnika, a na hvalospjeve o njegovu radu moram se vratiti na ključno - protiv njega kao odgovorne osobe u VVK podignuta je kaznena prijava na osnovu prijava više od 400 građana Komletinaca koji su utvrdili da niz godina isporučivana voda za piće u tom selu sadrži teške metale prvenstveno arsen“, naglasio je saborski zastupnika iz Kluba Mosta nezavisnih lista Tomislav Panenić na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Komentirajući akte koji reguliraju pitanje potrošnje vode istaknuo je da su za postupanje kojima se nije obavještavalo građane o zdravstvenoj ispravnosti vode predviđene prekršajne odredbe i novčane kazne no da su višegodišnje skrivanje činjenica i razmjeri događaja doveli do toga da je državno odvjetništvo podnijelo kaznenu prijavu.

Ustvrdio je da odgovornost snosi i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić koji također dolazi iz vodnog sektora te  vukovarsko-srijemski Zavod za javno zdravstvo.

Smatra da je HDZ trebao pozvati Milinkovića da dade ostavku, prvenstveno na mjesto direktora VVK, a ne ga nagraditi mjestom u Saboru. „Ako je to način da jedna politička stranka rješava probleme koji utječu na zdravlje ljudi, onda je HDZ napravio veliku grešku te je riječ o još jednom pokušaju prikrivanja“, rekao je Panenić

Ocijenio je da će Milinkoviću saborski imunitet biti skinut no i dodao da jača politička pozicija može imati utjecaj na proces pa „…možemo imati vječne procese kao kod nekih drugih dužnosnika kojima se kraj ne vidi“.

Uz Milinkovićevu odgovornost treba snositi i Vukovarsko-srijemska županija koja nije osigurala novce za redovito uzorkovanje vode, a Zavod za javno zdravstvo nije zabranilo korištenje i distribuciju te vode pa će se zdravstvene posljedice po Komletinčane vidjeti kroz nekoliko godina, rekao je na konferenciji za novinare Zvonko Jelić nezavisni vijećnik u vukovarsko-srijemskoj Županijskoj skupštini i žitelj Otoka kojem pripadaju Komletinci.

Milinković: Neka institucije rade svoj posao

Direktor Vinkovačkog vodovoda Dražen Milinković u izjavi novinarima istaknuo je da je 2016. godine položio prisegu kao saborski zastupnik, potom mandat stavio u mirovanje, a u dogovoru s predsjednikom stranke vratio se u Vinkovce odraditi lokalne izbore ali i provesti 400 milijuna kuna vrijedan projekt aglomeracije s čime je 8.300 domaćinstava dobilo besplatni priključak na vodu. Podsjetio je na svoj angažman oko vodocrpilišta Sikirevci, prošlogodišnjeg rješavanja problema snabdijevanja pitkom vodom dijela Slavonskog Broda te na spajanje niza vukovarsko-srijemskih mjesta na regionalni vodovod. Dodao je da je postupak u tijeku i „neka institucije rade svoj posao“.

Dražen Milinković je osim funkcije direktora VVK i aktualni predsjednik Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a. Saborski mandat će mu, prema njegovim riječima, biti aktiviran od sutra.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message