Obavijesti

News

Komentari 51

Odletio mu tajnik pa ga šef 'uvalio' u 10-dnevni izazov

Odletio mu tajnik pa ga šef 'uvalio' u 10-dnevni izazov

Kad bi premijera svladala temperatura, državu bi vodio gospodin Medved. Gospodin po mjeri HDZ-ove desnice

VIDEO

Predsjednik Vlade odredio je potpredsjednika Tomu Medveda da ga mijenja u slučaju spriječenosti, no zasad nema potrebe. Vlada najnormalnije funkcionira, a predsjednik Vlade osjeća se dobro i obavlja sve aktivnosti i obveze od kuće, rekao je glasnogovornik Vlade nakon što je ustanovljeno da je i predsjednik Vlade inficiran korona virusom.

Tomo Medved “kooptiran” je na poziciju rezervnog premijera odlukom Andreja Plenkovića, koji ima još tri potpredsjednika Vlade, ali su svi ravnopravni, niti jedan nije “prvi potpredsjednik”. To su Davor Božinović, Boris Milošević i Zdravko Marić. Marić ima pune ruke posla s balansiranjem financija, pa bi mu zamjena teško pala, Davor Božinović nije ikona popularnosti, a nije teško zamisliti ni kakve bi učinke proizvela odluka da Hrvatsku, u slučaju da Plenkovića savlada temperatura ili da mora na intenzivnu njegu, vodi Boris Milošević.

"U krizi se poznaju lideri". A naš lider u krizi čuči na tavanu
"U krizi se poznaju lideri". A naš lider u krizi čuči na tavanu

Utoliko je Andrej Plenković ovim “ukazom” zapravo povukao politički potez koji ima simbolički smisao. Pritisnut kritikama s desna (a s desnih ga pozicija napada i Zoran Milanović, koji mu neprestano nabija na nos imenovanje sina šefa Yutela za glasnogovornika, ismijavanja Tuđmana i slične stvari) Plenković zapravo demonstrira domoljublje po mjeri HDZ-ove desnice. Teško je povjerovati da bi Medved, u slučaju stvarne Plenkovićeve spriječenosti, dorastao izazovima vođenja Vlade na dulje vrijeme, to više što se nije proslavio ni time da kontrolira vlastiti resor.

Još se, naime, nije osušio ni potpis na ostavci državnog tajnika u Ministarstvu branitelja, Stjepana Sučića, koji je u noći na subotu napravio dar-mar u jednom kafiću u Vukovaru, a potom radio nered u policijskoj postaji, vrijeđajući policajce i navodno razbijajući inventar. Medvedovo ministarstvo i inače bi teško moglo služiti kao uzor funkcioniranja ostatku Vlade.

Plenković odredio da ga u slučaju spriječenosti mijenja Medved: 'Zasad je sve u redu'
Plenković odredio da ga u slučaju spriječenosti mijenja Medved: 'Zasad je sve u redu'

Logiku ovog poteza u jednoj je rečenici sažeo kolumnist 24sata Tomislav Klauški – premijera u potkrovlju mijenja ministar iz šatora i taj šator je u ovom slučaju njegova presudna preporuka. Engleskog premijera Borisa Johnsona mijenjao je, dok je bio na intenzivnoj njezi, ministar vanjskih poslova Dominic Raab. Dužnost engleskog premijera je nešto kompliciranija jer ju je preuzeo u vrijeme Brexita, a šef Downing Streeta drži i kovčežić s nuklearnim šiframa. Donalda Trumpa mijenjao je potpredsjednik Mike Pence.

- Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sad određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana - priopćeno je iz Vlade. No u Vladi kažu da se Plenković osjeća dobro te da će Vladu voditi od doma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...