Obavijesti

News

Komentari 141

Odluka škole: Dva učenika koji su napali nastavnika dobila opomenu pred isključenje

Odluka škole: Dva učenika koji su napali nastavnika dobila opomenu pred isključenje
1

Opomene su dobila još dva učenika, nastavnik je na bolovanju, školski odbor odbio je dati suglasnost za otkaz

VIDEO

Dva učenika koje se na videosnimci vidi da se sukobljavaju s nastavnikom u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića u Zagrebu dobila su opomene pred isključenje, potvrdila nam je Milka Rodić, pravnica prosvjetnog sindikata Preporod. 

U međuvremenu su iz škole za RTL potvrdili kako su opomene dobila još dva učenika. Potvrdili su i raniju vijest kako nastavnik nije dobio otkaz. Kako smo već objavili, školski odbor odbio je dati suglasnost nastavniku koji je udario jednog od tih učenika. Naime, kako nam pojašnjava Milka Radić, na objavljenoj videosnimci vidi se kako jedan od tih učenika prilazi nastavniku za katedrom, unosi mu se u lice, da se nastavnik ustaje, a potom drugi učenik gura prvog na njega. Nakon toga nastavnik uzima predmet i udara učenika.

- Može se vidjeti da se profesor branio. Adrenalin radi svoje, nije se to trebalo dogoditi, ali svi su vidjeli da se praktički branio - ističe Milka Rodić.

Nastavnik koji je udario učenika u školi ipak neće dobiti otkaz
Nastavnik koji je udario učenika u školi ipak neće dobiti otkaz

Član Preporoda je radnički povjerenik u toj školi, te je i član školskog odbora. Kako nam tumači pravnica sindikata, upravo je on zaustavio otkaz koji je uprava škole već zatražila za nastavnika. Prema proceduri, naime, za neke zaštićene kategorije zaposlenika, primjerice one starije od 60 godina, za otkaz se treba tražiti suglasnost radničkog povjerenika.

U ovome slučaju on je to odbio, te je zahtjev za otkaz trebalo poslati nadležnom Općinskom sudu. Školski odbor odbio je ići u daljnju proceduru, te je zahtjev odbačen.

- Nastavnik je trenutno na bolovanju, doživio je strašan šok. On je u protekloj godini doživio nekoliko tragedija, živi u lošim materijalnim uvjetima i sad na kraju radnog vijeka doživi i ovako nešto. Nitko ne može opravdati udarac i sukon, ali nije zaslužio otkaz - ističe Rodić.

Inače, prema Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera, učenicima u srednjoj školi mogu se propisati opomena, ukor, opomena pred isključenje i isključenje iz srednje škole. Pedagoška mjera ovisi o težini neprihvaljivih ponašanja, koja se dijele na lakša, teža, teška i osobito teška. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu
102 GODINE OD ROĐENJA FRANJE

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu

Plus+ Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću. U povijest je ušao kao prvi hrvatski predsjednik, no obiteljsko stablo mu je isprepleteno tragedijama, usponima i padovima...

Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi  su tu...'
VOVČANSK POD TEŠKIM NAPADOM

Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi su tu...'

Napreduju po gradu i ulaze ljudima u kuće. Ovo je samo prvi val, testiraju našu obranu, kažu ukrajinski branitelji Vovčanska...
Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA

Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'

Dječak koji je pronašao dijete u košu za smeće u Zaprešiću ekskluzivno je otkrio detalje strave te večeri za 24sata