Obavijesti

News

Komentari 86

Vučić o Oluji: Različiti pogledi na to ne smiju nas razdvajati

Vučić o Oluji: Različiti pogledi na to ne smiju nas razdvajati
1

Uvijek ćemo na utakmicama vidjeti koliko ima strasti i frustracija, ali je problem ako suradnju ne podignemo na viši nivo, zaključio je potpredsjednik Vlade Srbije

VIDEO

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar obrane, Aleksandar Vučić, u razgovoru za Temu dana HTV-a je naglasio kako je za Hrvatsku i Srbiju bitno da odnosi između dviju zemalja budu bolji. 

- Važno je da to ne radimo jer od nas to drugi traže, nego zato što je to interes naših građana. Nisu nam potrebni ni izljevi ljubavi već da riješimo ono što ističu obje strane, probleme nestalih, izbjeglice, napretka ekonomske suradnje. Ako budemo na toj razini komunicirali onda idemo u dobrom smjeru - istaknuo je Vučić. 

Kazao je kako ima puno stvari koje dvije države mogu unaprijediti, ističući kako ne mogu imati isto viđenje prošlosti i dijela prošlosti, ali da budućnost mora biti jasna. 

Na pitanje kako Srbija gleda na proslavu akcije Oluja i hoće li i ove godine doći do zahlađenja odnosa u vrijeme proslave, Vučić je odgovorio da nas različita mišljenja o prošlosti ne trebaju razdvajati u budućnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Unatoč tome, valja nam gledati prema budućnosti i probleme rješavati na miran način. Uz to moramo pronaći korist za obje strane, prvenstveno mislim na proširenje tržišta. Želimo dobre racionalne odnose koji idu korak po korak naprijed. Različiti pogledi na prošlost, poput onog na akciju Oluja, ne smiju nas razdvajati. Nama treba pomoć Hrvatske kao što mislim i Hrvatskoj treba partner na istoku - rekao je Vučić.

- Zajednički posao je da na racionalan način vodimo zemlje, da ih vodimo zbližavanju. To ne mora biti ne znam kakva ljubav, ali prijateljstvo je dobrodošlo - rekao je. 

Kao ono što Srbiju najviše zanima u odnosima s Hrvatskom, naveo je bolju ekonomsku suradnju i bolje odnose. 

- Uvijek ćemo na utakmicama vidjeti koliko ima strasti i frustracija, ali je problem ako suradnju ne podignemo na viši nivo - zaključio je Vučić dodavši kako je srpski državni vrh po pitanju boljih odnosa s Hrvatskom apsolutno jedinstven. 

Kazao je i kako će se predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović za mjesec dana susresti na prijemu Hrvatske u EU. 

Vučić se sastaje s državnim vrhom

Vučić će se u ponedjeljak sastati s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem, potpredsjednikom Vlade Nevenom Mimicom te prvom potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić, koja će mu biti domaćin, te ministrom obrane Antom Kotromanovićem. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag