Obavijesti

News

Komentari 16

U Splitu zaraženi pacijent otišao iz bolnice jer nema tople vode. Ravnatelj: 'Radimo na tome'

U Splitu zaraženi pacijent otišao iz bolnice jer nema tople vode. Ravnatelj: 'Radimo na tome'

"Ja nemam apsolutno ništa protiv liječnika i medicinskih sestara, već protiv sustava koji je doveo do toga da u drugoj najvećoj bolnici u Hrvatskoj nemamo tople vode", rekao je zaraženi pacijent

Potkraj listopada nedostajalo je 300 medicinskih sestara, posebno na odjelima intenzivne njege, hitnim prijemima i COVID-19 odjelima. Iako je bio raspisan natječaj, nije se javilo ni približno onoliko sestara koliko ih se moglo primiti, rekao je za HRT ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.

Broj pacijenata oboljelih od korona virusa se, kaže, stabilizirao.

- Imamo 179 pacijenata ukupno, a osam je preminulih. 16 pacijenata je na respiratoru. Šest pacijenata je na odjelu za intenzivnu njegu na respiratoru nakon što su preboljeli COVID-19. Ipak, stanje je stabilnije i bolje. Ali da bismo znali je li zatvaranje pomoglo, mora proći još desetak dana. Očekujem daljnje poboljšanje i smanjenje broja zaraženih, hospitaliziranih i umrlih - objašnjava Meštrović.

KBC Split nakon 45 godina ima dvije nove operacijske sale
KBC Split nakon 45 godina ima dvije nove operacijske sale

Napustio bolnicu jer nije bilo tople vode

Prošli tjedan zaraženi pacijent napustio je splitsku bolnicu. 

- Ja nemam apsolutno ništa protiv liječnika i medicinskih sestara, već protiv sustava koji je doveo do toga da u drugoj najvećoj bolnici u Hrvatskoj nemamo tople vode, odnosno da moramo čekati da se ona u cijevima stopli. Njima nije lako tamo raditi, imaju puno pacijenata, a ljudi iz bolničkih soba zovu, zapomažu, plaču. Grozno stanje i treba u takvom okruženju ostati normalan - rekao je pacijent.

Meštrović je komentirao i taj slučaj.

Vezano za problem s toplom vodom u bolnici na Križinama gdje su pacijenti oboljeli od korona virusa, ističe da su i u ovim okolnostima izvođači radova prionuli na posao. U bolnicu se, tvrdi, nije ulagalo onda kad se moralo i to od 60-ih, bila je stara pumpa.