News

Komentari 16

U Splitu zaraženi pacijent otišao iz bolnice jer nema tople vode. Ravnatelj: 'Radimo na tome'

U Splitu zaraženi pacijent otišao iz bolnice jer nema tople vode. Ravnatelj: 'Radimo na tome'

"Ja nemam apsolutno ništa protiv liječnika i medicinskih sestara, već protiv sustava koji je doveo do toga da u drugoj najvećoj bolnici u Hrvatskoj nemamo tople vode", rekao je zaraženi pacijent

Potkraj listopada nedostajalo je 300 medicinskih sestara, posebno na odjelima intenzivne njege, hitnim prijemima i COVID-19 odjelima. Iako je bio raspisan natječaj, nije se javilo ni približno onoliko sestara koliko ih se moglo primiti, rekao je za HRT ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.

Broj pacijenata oboljelih od korona virusa se, kaže, stabilizirao.

- Imamo 179 pacijenata ukupno, a osam je preminulih. 16 pacijenata je na respiratoru. Šest pacijenata je na odjelu za intenzivnu njegu na respiratoru nakon što su preboljeli COVID-19. Ipak, stanje je stabilnije i bolje. Ali da bismo znali je li zatvaranje pomoglo, mora proći još desetak dana. Očekujem daljnje poboljšanje i smanjenje broja zaraženih, hospitaliziranih i umrlih - objašnjava Meštrović.

Napustio bolnicu jer nije bilo tople vode

Prošli tjedan zaraženi pacijent napustio je splitsku bolnicu. 

- Ja nemam apsolutno ništa protiv liječnika i medicinskih sestara, već protiv sustava koji je doveo do toga da u drugoj najvećoj bolnici u Hrvatskoj nemamo tople vode, odnosno da moramo čekati da se ona u cijevima stopli. Njima nije lako tamo raditi, imaju puno pacijenata, a ljudi iz bolničkih soba zovu, zapomažu, plaču. Grozno stanje i treba u takvom okruženju ostati normalan - rekao je pacijent.

Meštrović je komentirao i taj slučaj.

Vezano za problem s toplom vodom u bolnici na Križinama gdje su pacijenti oboljeli od korona virusa, ističe da su i u ovim okolnostima izvođači radova prionuli na posao. U bolnicu se, tvrdi, nije ulagalo onda kad se moralo i to od 60-ih, bila je stara pumpa.

Najčitaniji članci