Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Održan 11. Mimohod sjećanja za pet vatrogasaca iz Tisnog

Od Vatrogasnog doma, preko mosta, do groblja svetog Duha, u tužnom i tihom mimohodu tišnjanskim kalama, našli su se članovi obitelji stradalih vatrogasaca, njihovi prijatelji i kolege

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
2 komentara

Mimohodom sjećanja u Tisnom je obilježena 11. tužna godišnjica kornatske tragedije, vatrogasnog desanta na otok Kornat u kojem je živote izgubilo 12 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vodica i Tisnog.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Povorku koja je u 18 sati krenula od vatrogasnog doma DVD-a Tisno kroz cijelo mjesto do crkve sv. Duha i križa podignutog u spomen stradalim vatrogascima, dok je prelazila preko mosta preletio je vatrogasni zrakoplov kanader. Uz obitelji poginulih i mještane, počast stradalim kolegama odali su i vatrogasci iz okolnih gradova i mjesta, ali i iz cijele Hrvatske.  U mimohodu su bili glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, i županijski Darko Dukić.  

-  S velikom se tugom sjećam tog dana od prije 11 godina. Pripremali smo veliko vatrogasno natjecanje u Križevcima, gdje smo saznali za tragediju. Sve je tada stalo. Međutim, u ovih 11 godina od tragedije napredujemo u organizaciji sustava, pogotovo u kontroli onih koji uopće mogu izaći na vatrogasnu intervenciju, sve kako se nikad ne bi ponovila tragedija na Kornatima. Sustav nam iz godine u godinu sve bolje funkcionira – rekao je Tucaković.

U ime Vlade RH ove je godine u mumohodu sudjelovao sam izaslanik ministra obrane general Slavko Zdilar. Obitelji stradalih vatrogasaca i dalje ističu nezadovoljstvo istragom.

- Ne možemo prihvatiti da se 11 godina ne zna što se dogodilo tog dana i kako su naši vatrogasci stradali. Tuga je i dalje velika. Nikad neće prestati - ponavljali su roditelji.

Frane Lučić, jedini vatrogasac koji je preživio kornatsku tragediju, nije sudjelovao u mimohodu.

Možda vas zanima i ovo:
Message