Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
63 komentara

'Odsječeni smo! Voda je stigla do praga kuće, ne mogu izaći'

Malo selo u NP Plitivička jezera poplavljeno je. Korana se izlila iz korita i došla ljudima do kuća. Čitateljica koja nam je poslala fotografije istaknula je kako ovakva poplava u Korani nikada nije bila.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
63 komentara

Auto nam je pod vodom, a u kuću samo što nije ušla. Došla je do druge stepenice jer nam je kuća malo na uzvišenom. Susjedima je već počela prodirati unutra, priča nam čitateljica Ana iz mjesta Korana gdje se istoimena rijeka izlila iz svog korita i poplavila selo.

Malo selo u NP Plitvička jezera broji tek nešto više od 15-ak kuća, kaže čitateljica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Selo Korana upravo... 😭😭😭 Vatrogasci su na terenu i pokušavaju izvući turiste koji su odsjeli u selu Korana, mostovi su teško oštećeni... ➡️pratimo situaciju i dalje 🔴ORN

Objavljuje Općina Rakovica NEWS u Ponedjeljak, 13. svibnja 2019.

- Obilna kiša padala je cijeli vikend i u ponedjeljak kad smo se probudili, imali smo što vidjeti. Cijeli kanjon Korane je potopljen, voda raste iz sata u sat. Ne znamo što da radimo. Nitko nije ovo očekivao. Nigdje nisu postavljene niti vreće s pijeskom, a voda dolazi. Iz kuća ne izlazimo jer ne možemo, barem mi koji smo uzvodno uz Koranu. To su sve kuće uz samu rijeku - objašnjava Ana te dodaje kako su vatrogasci na terenu.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL 13.05.2019., Korana - Zbog visokog vodostaja rijeke Korane dio sela Korana u NP Plitvicka jezera u potpunosti je odsjeceno. U selu je desetak kuca u kojoj su mjestani, obilaze ih vatrogasci. Poplavljeni su i mostovi u selu pa su neki mjestani izolirani od ostatka sela. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Mi izaći iz kuća ne možemo, ali niti iz sela. Navodno je voda odnijela i most. Došli su nam vatrogasci i rekli da zovemo ako nam treba hrana i piće. Moja svekrva u Korani živi 40 godina i kaže da ovako nikada u selu nije bilo - dodaje.

TRAJU PRIPREME ZA POPLAVE Vodostaj Une i dalje raste, na rijeci Sunji izvanredno stanje

 

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message