News

Komentari 71

Odustali od vatrometa za Novu pa taj novac dali ambulanti...

Odustali od vatrometa za Novu pa taj novac dali ambulanti...

Mali Lošinj se priključio destinacijama u EU koje su u novu 2020. ušli bez vatrometa. Iznos koji se prije koristio za vatromet, bit će preusmjeren za nabavku opreme i alata za Dom zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu

Odlučili smo slučajno i pomalo neplanski. Naime, već nekoliko godina muku mučimo s logistikom i sličnim detaljima oko organizacije dočeka Nove godine. A kako smo na svim poljima na putu održivog razvoja, ove godine smo odlučili dati podršku Društvu za zaštitu životinja, ali i djecu zaštititi od negativnih učinaka pirotehnike, ispričala je za morski.hr gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vatromet bi koštao koliko i aparat za testiranje krvi

- Htjeli smo dati svoj doprinos svijesti da vatromet i petarde nisu nužni kako bismo pridonijeli veselju i radosti ulaska u novu godinu. Desetu godinu za redom prosinac je u Malom Lošinju obilježen humanitarnom notom, odnosno prikupljanjem sredstava za potrebite. Željeli smo usmjeriti sredstva za nabavku medicinskog aparata koji će olakšati život našim građanima ali i gostima - istaknula je.

Vatromet bi koštao 30-ak tisuća kuna, a toliko otprilike košta aparat za testiranje krvi. 

- Vikendom nam laboratorij ne radi, pa bi taj aparat bio postavljen u ambulantu hitne medicinske pomoći. U fazi smo njegove nabavke u sljedećih desetak dana i Grad će pridodati ako bude još trebalo - naglasila je Kučić.

Humanitarne akcije u prosincu

Ostala sredstva prikupljena humanitarnim akcijama u prosincu premašuju iznos od 60 tisuća godina. 

- Tim novcem osigurana je nabavka didaktičke opreme za dječji vrtić jasličke skupine i nabavku preciznih kirurških instrumenata za kiruršku ambulantu – ispričala je za morski.hr gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.
 

Najčitaniji članci