Obavijesti

News

Komentari 23

Odustao od obećanja: Ostojić ostavlja porez za umirovljenike

Odustao od obećanja: Ostojić ostavlja porez za umirovljenike
1

Na temelju Milinovićevih tvrdnji da imamo najstabilniji financijski sustav, dao sam obećanje koje zasad ne mogu ispuniti, kazao je Ostojić o porezu za umirovljenike

VIDEO

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u svoj je prvi službeni posjet došao u Krapinsko - zagorsku županiju, gdje je posjetio Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju. S domaćinom, Krapinsko - zagorskim županom Sinišom Hajdašem Dončićem obilazeći bolnicu dotaknuo se gorućih tema koje se tiču stanja zdravstva u Krapinsko - zagorskoj županiji, ali i nacionalne politike zdravlja.

- Detektirali smo uska grla zbog kojih se stvaraju liste čekanja, već dogovorili opremu koju ćemo nabaviti za objedinjeni bolnički prijem u Općoj bolnici Zabok, te sjajnu stvar, koja je inicijativa Krapinsko - zagorskog župana, da se uz tu bolnicu napravi i hospicij, ali ne samo za Zagorce, već i susjedne županije - govorio je ministar Ostojić, nakon čega je podsjetio za što se zalagao u predizbornoj kampanji, pri čemu se dotaknuo i svog prethodnika, Darka Milinovića.

- U kampanji sam sam obećavao četiri stvari: poboljšanu Hitnu medicinsku pomoć, te pomirbu svjetonazora i medicinskih spoznaja 21. stoljeća, što se odnosi na umjetnu oplodnju. Treće je smanjenje lista čekanja, i naposlijetku, porez od tri posto koji plaćaju umirovljenici. O tom porezu govorio sam na osnovu premisa jer je moj prethodnik dvije godine govorio da imamo najstabilniji financijski sustav i na osnovi toga sam dao to četvrto obećanje o ukidanju poreza. Ali kada sam pregledao stanje, vidio sam da to nije baš tako, dapače, sustav je u dramatičnom gubitku ako se poštuju rokovi plaćanja od 60 dana - rekao je ministar Ostojić, priznavši pritom da se i sam na tom četvrtom obećanju za trenutak povukao.

- Budući da se porez ne može ukinuti, pokušat ćemo ga barem tijekom mandata barem smanjiti na 1,5 posto. Od četiri prioriteta u tri smo duboko zašli u detekciju, a uvjeren sam da ćemo i taj četvrti riješiti tijekom mandata. - zaključio je Ostojić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"