Obavijesti

News

Komentari 270

Odveli su curice u stan, napili ih, a onda seksualno iskoristili

Odveli su curice u stan, napili ih, a onda seksualno iskoristili
1

Zagreb: Djevojčice stare 13 i 14 godina su napustile Dom i spavale su na klupi. Mladići su ih probudili. Odveli su ih u stan, napili i seksualno iskoristili. Kao olakotnu okolnost sud je uzeo ranije nekažnjavanje

VIDEO

Zbog spolnih odnosa s curicama starim 13 i 14 godina T. P. (27) i V. S. (24) nepravomoćno su osuđeni na po dvije godine zatvora. Obojica su znala koliko godina imaju djevojčice i da su pod znatnim utjecajem alkohola, utvrdio je Županijski sud u Zagrebu.

Štićenice Doma za odgoj djece i mladeži su 12. listopada 2015. pobjegle iz Doma. Markirale su u školi, a kada su im zabranili izlaske izašle su oko 19 ili 20 sati i vratile se tek sutradan.

Odgajateljica je rekla da su se djevojčice u Dom vratile neuredne, raščupane, razmazane šminke. Ostavljale su dojam da su bančile, a ona je dobila dojam da su obje imale spolni odnošaj bez zaštite. 

Nakon što su napustile Dom, spavale su na klupi kad su ih probudili glasovi tri mladića. Upoznali su se, kupili vino i otišli su stan jednog od njih. Djevojke su im rekle koliko imaju godina nakon čega su, kazao je svjedok, svi ostali šokirani. Potom su kupili votku i sokove te je njih četvero otišlo u drugi stan.  

- Popila sam čašu i pol votke, a prijateljica dvije čaše. Kad sam se probudila imala sam samo gaćice. U jednom trenutku me zaboljelo "tamo dolje"- svjedočila je mlađa djevojka. 

Optuženi: Nisam znao da je zabranjeno

V. S., koji je imao seksualni odnos sa starijom djevojčicom, branio se tvrdeći da mu je ona rekla kako je pala sedmi ili osmi razred pa je po tome zaključio da bi mogla imati 14 ili 15 godina, a on, tvrdio je, nije znao koja je dobna granica koja je zakonski određena da je dozvoljeno s osobom imati spolni odnos.

No sud je njegove tvrdnje odbacio.

- Na ovim područjima unatrag 60 godina Kaznenim zakonom se zabranjuje i propisuje se kazna za spolni odnošaj s osobama do 14-te godine, a od 2013. do 15-te godine što je neznatna razlika u razumijevanju prava na spolni odnošaj s djecom. Ujedno, stalno u medijima naglašavanje prava djece, osoba do 18 godina i Konvencije o pravima djece iz 1989.g. koja propisuje da je svaka osoba do 18 godine dijete, ne može biti zanemareno od prosječne mlade osobe - stav je suda koji nije prihvatio dio obrane drugooptuženog V. S. u kojoj navodi da nije znao da je zabranjeno imati spolni odnošaj sa djevojčicom od 14 godina.

Kod odmjeravanja kazne sud je kao olakotnu okolnost cijenio raniju neosuđivanost optuženika. Otegotno je cijenio činjenicu da su iskoristili djevojčice za koje su znali da su polaznice osnovne škole, da su u Domu, to što su ih alkoholizirali i to što su ih iskoristili iako su po njihovim pričama shvatili da se radi o seksualno nezrelim osobama koje su bile virgo intacta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 270
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.