Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odvjetnici: 'Zašto bi Mamići dali ostavku? Pa oni nisu krivi'

Pa kako bi reagirali na ovu odluku. Ne znam o čemu Zdravko Mamić razmišlja. Ne razmišlja jer nije kriv, izjavila je odvjetnica Zdravka Mamića Jadranka Sloković

Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell
152 komentara

Nakon što je Zdravku i Zoranu Mamiću sutkinja istrage odredila istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović nisu bili zadovoljni tom odlukom, iako im odluka nije bila neočekivana, a potvrdili su kako su braća Mamić za jamstvo ponudila oko 20 milijuna kuna u nekretninama

- Žalit ćemo se čim dobijemo rješenje. Argumenti u žalbi bit će da je predloženo previše svjedoka te da Mamić nema nikakve mogućnosti da ponavlja kazneno djelo jer se razlikuju njegove funkcije danas i od prije. Sudac nije imao mogućnost uopće vidjeti obranu naših branjenika. Dakle, za sada imamo samo jednu stranu, onu tužiteljstva - rekao je Prodanović.

Odvjetnici su napomenuli da današnje ročište nije bilo mjesto gdje se može razgovarati o činjenicama.

Upitani  su jesu li Mamići govorili o ostavkama.

- Zašto bi dali ostavku? Pogotovo Zoran Mamić. Njemu nije ni određen pritvor po osnovi opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. A Zdravko? To ćemo vidjeti - rekla je Sloković. 

Na pitanje kako su Mamići reagirali kad su saznali odluku, odvjetnici su bili ironični: 'Bili su presretni. Pa kako bi reagirali? 

- Ne znam o čemu Zdravko Mamić razmišlja - rekla je Sloković dok je Prodanović dodao: 'Ne razmišlja jer nije kriv'.

Napomenuli su da to što se događa je samo priča USKOK-a i tumačenje dokumenata kako ih USKOK vidi. 

- Još nije doneseno rješenje ni o provođenju istrage. Kako da mi polemiziramo s osnovama sumnje? Osnove sumnje utvrđuju se u rješenju o istrazi, a ne u rješenju o pritvoru.  Sada rješenje o pritvoru anticipira postojanje osnove sumnje koja će se utvrditi tek naknadno - rekli su odvjetnici.

Možda vas zanima i ovo:
Message