Obavijesti

News

Komentari 40

Ogorčeni su: Umjesto sat i pol leta, čekalo ih je i 7 sati vožnje

Ogorčeni su: Umjesto sat i pol leta, čekalo ih je i 7 sati vožnje
8

Kroz Zračnu luku u Splitu, zbog 24-satnog štrajka u Zračnoj luci Pleso, proći će oko 4000 putnika koji su iz ili do svojih destinacija trebali putovati preko Zagreba

VIDEO

Iz Maribora smo autobusom krenuli oko tri ujutro, da bismo u 10 sati bili u splitskoj zračnoj luci. Sada nas čeka putovanje za Istanbul, a potom nastavljamo prema Sočiju gdje ćemo mjesec i pol dana raditi pripreme za Zimske olimpijske igre. Inače bi naše putovanje trajalo oko 12 sati, a ovakvim aranžmanom putovat ćemo gotovo dvostruko više – kazali su nam Marko, Ihsan, Denis i Stevart iz mariborske tvrtke Expobiro

Kroz Split će proći 4000 ljudi koji su trebali putovati preko Zagreba

Kroz Zračnu luku u Splitu, zbog 24-satnog štrajka u Zračnoj luci Pleso, proći će oko 4000 putnika koji su iz ili do svojih destinacija trebali putovati preko Zagreba. Tako su putnike iz Zagreba u Split dovozili autobusima te ih isto tako vozili u metropolu. 

- Tijekom četvrtka bit će 16 zrakoplova više, uglavnom Croatia i Turkish Airlinesa te će kroz Split proći 1800 putnika. Putnici su imali izbor hoće li putovati autobusom ili će uzeti avionsku kartu za neki drugi dan. Uglavnom je riječ o europskim destinacijama – kazao nam je Ivo Tvrdić, šef prometa u smjeni u Zračnoj luci Split. 

Umjesto sat i pol leta, još sedam sati vožnje

No, nisu svi bili prezadovoljni ovakvim putovanjem. Dvije Bjelovarke, koje su ujutro krenule iz Frankfurta, umjesto samo sat i pol leta, čekalo je još sedam sati vožnje. 

- Prvo moramo čekati autobus dva sata kako bismo uopće krenule u Zagreb. Onda nas čeka pet sati vožnje do metropole, a potom još automobilom oko dva sata do kuće. Ponudili su nam da uzmemo kartu za neki drugi dan ili da si sami platimo let neke druge kompanije prema Ljubljani. Ogorčene smo – kazale su nam putnice iz Bjelovara koje su u Frankfurtu bile na poslovnom putovanju, a da ih čeka ovakav povratak kući saznale su tek u srijedu poslijepodne. 

Mnogi se pitali zašto putnike nisu preusmjeravali u Rijeku

Među putnicima koji su iz Splita letjeli za Istanbul bila je i glumica Ksenija Prohaska koja je iz Splita otišla za Zagreb na let za Tursku, a onda se iz Zagreba opet vratila u Split. 

Mnogi su se pitali zašto se putnici nisu preusmjeravali na Rijeku, koja je sat i pol vožnje od Zagreba, no u Croatia Airlinesu su rekli kako je u Splitu bolja logistička podrška. 

Štrajk traje do petka u ponoć, otkazano 60-ak letova

Podsjetimo, štrajk osoblja Zračne luke Zagreb počeo je u srijedu u 10 sati i trajat će do petka u ponoć. Otkazano je 60-ak letova, a putnike autobusima prevoze u alternativne zračne luke. Uprava ZLZ- a smatra da je štrajk nezakonit zbog čega su štrajkaše prijavili. Na strani Uprave je i ministar Siniša Hajdaš Dončić. Oko 900 zaposlenika štrajkom želi upozoriti da bi kod novog francuskog koncesionara mogli ostati bez svojih prava, iako Uprava trdi da će novi vlasnik preuzeti sve radnike koji će sva stečena prava zadržati najmanje pet godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa