News

Komentari 7

Ogromna rupa u zemlji otvorila se u Čileu, promjera 25 metara

Ogromna rupa u zemlji otvorila se u Čileu, promjera 25 metara

Postoji znatna udaljenost, otprilike 200 metara, do dna. Nismo otkrili nikakav materijal u vrtači, ali smo vidjeli prisutnost velike količine vode, tvrde iz nadležnih službi

Na rudarskom području u Čileu pojavila se tijekom vikenda golema vrtača promjera oko 25 metara. Područje Tierra Amarilla gdje se pojavila vrtača se nalazi oko 665 kilometara od glavnog grada Santiaga, javlja Reuters

POGLEDAJTE VIDEO: Ne zna se uzrok

Nacionalna služba za geologiju i rudarstvo Senageomin primijetila je rupu u subotu i tamo poslala stručno osoblje. 

- Postoji znatna udaljenost, otprilike 200 metara, do dna. Nismo otkrili nikakav materijal u vrtači, ali smo vidjeli prisutnost velike količine vode - rekao je direktor službe David Montenegro. 

A sinkhole is exposed close to Tierra Amarilla town, in Copiapo

Služba je izvijestila da se područje od ulaza do rudnika Alcaparrosa, koji se nalazi u blizini vrtače, zatvara. Kanadska kompanija koja je radila na tom području priopćila je da rupa nije utjecala na radnike ni na zajednicu. 

A sinkhole is exposed close to Tierra Amarilla town, in Copiapo

- Nakon otkrivanja vrtače područje je odmah izolirano i obaviještena su nadležna regulatorna tijela. Tehnička analiza je u tijeku kako bi se utvrdio uzrok nastanka rupe. Najbliža kuća udaljena je 600 metara od vrtače, a naseljena područja i javna služba udaljeni su gotovo kilometar od mjesta nastanka vrtače - priopćila je kompanija.