Obavijesti

News

Komentari 18

Olgi je nestao sin: "Samo smo se ovlaš poljubili na odlasku..."

Olgi je nestao sin: "Samo smo se ovlaš poljubili na odlasku..."
1

Krešimir, jedinac Olge Papac iz Zagreba, otišao je u Đeletovce, a onda je čula da je u bolnici u Sremskoj Mitrovici. Olga sama traži sina nadajući se da će se pojaviti nove informacije

VIDEO

Upisao se u HDZ još u onoj baraci, bio je jako angažiran, a čak je napravio i jedan plakat u kojem poziva mladiće da krenu u obranu Hrvatske.

Jednog dana rekao je tati da ne može sjediti kod kuće dok mladiće poziva u obranu Hrvatske. Bila je to njegova odluka. Došli smo mu drugi dan u posjet, pozdravili se. Samo sam ga ovlaš poljubila, bio mi je tako prekrasan u tom trenutku, suznih očiju prebire Olga Papac (73) iz Zagreba po sjećanjima na posljednji susret sa sinom Krešimirom. Kao nestalog u Domovinskom ratu, traži ga 25 godina, od smrti supruga 1994. posve sama. Jedinog sina, kojeg je rodila 27. studenog 1965., ispratila je u Đeletovce, odakle je kući trebao doći za deset dana. Termin je, međutim, prepustio drugom od mladića s ratišta.- Nikad ga više nisam vidjela. Čuli smo se nekoliko puta telefonski, a ja bih mu uvijek govorila da okrene kapu, da se ne vidi šahovnica. Šašavo, mislila sam da će mu to spasiti život - kaže Olga, koja je kasnije doznala da joj je sin ranjen u Slakovcima, gdje su se tenkovi razmještali između hrvatskih i srpskih sela.

- Jedni su govorili da ga prepoznaju sa slike, drugi da su ga vidjeli deset dana prije izlaska. Ja vjerujem da je Krešimir još živ. I ja još živim, iako mi je jedna noga u 1991. Ali nada je velika, ona zadnja umire - kaže Olga.     

Gledajte serijal ‘Nestali’ nedjeljom na 24sata.hr

Na portalu 24sata.hr te na YouTube kanalu 24sata od 11.15 sati svake nedjelje pogledajte novu priču iz serijala “Nestali”. U serijalu govore roditelji, djeca i supružnici branitelja nestalih tijekom Domovinskog rata. Otkrivaju manjkavosti u istragama, ali i emotivno govore o boli s kojom se nose dugih 25 godina.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Bratove ubojice roditeljima su lagale da će ga razmijeniti...'
ZLOČIN U VOĆINU

'Bratove ubojice roditeljima su lagale da će ga razmijeniti...'

Antun Volf rat je dočekao u Voćinu. Nije želio ostaviti teško bolesne roditelje. Brat Zdravko za njim i danas traga. Ogorčen je što su se nadležna tijela oglušila na sva njegova saznanja o bratovom ubojstvu

Tatu su najviše mučili. Tjerali su ga da pije i liže hrvatsku krv
JOŠ TRAŽE RODITELJE

Tatu su najviše mučili. Tjerali su ga da pije i liže hrvatsku krv

Kata Lozančić (63), Marijana Solomun (60) iz Zvonko Penić (63) već gotovo 29 godina tragaju za svojim roditeljima. Bili su nedužni i bespomoćni civili, a svaki trag im se gubi 1991. godine..
'Ubili su djecu i Željki odrezali pletenicu, nosio ju je kao trofej'
U GLINI JOŠ TRAŽE NAJMILIJE

'Ubili su djecu i Željki odrezali pletenicu, nosio ju je kao trofej'

Na popisu 1871 nestalih u Domovinskom ratu, za kojima Hrvatska u ovom trenutku traga, nalazi se i šestero djece. Ubili su ih zajedno s roditeljima. Slike nekih od njih više i ne postoje, ali obitelj i prijatelji ne odustaju...