Obavijesti

News

Omega software: 'Svi ugovori sklopljeni i izvedeni sukladno važećim zakonskim propisima'

Tvrtka Omega software d.o.o. poslala je demantij na dijelove članka  „Žalac namjestila posao od 32 mil. kuna" objavljen na portalu 24sata

VIDEO

Tvrtka Omega software d.o.o. poslala je demantij na dijelove članka  „Žalac namjestila posao od 32 mil. kuna" objavljen na portalu 24sata 26.11.2021.:

„Već uhićeni Šimunac je pripremao i natječaj za aplikaciju „eFondovi“ sa tvrtkom Omega, koja je dobila milijunske poslove“

Vaš navod da je Omega software d.o.o. pripremala natječaj za aplikaciju eFondovi sa Tvrtkom Micro projekt d.o.o. gospodina Śimunca je u potpunosti netočan. Jedina komunikacija koju je Omega software d.o.o. imala sa tvrtkom Micro projekt d.o.o. bila je na službenim operativnim sastancima na kojima su bili i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), a u funkciji izvedbe projekta.

Tvrtka Micro project d.o.o. bila je službeno angažirana od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), za usluge koordinacije izmedu tijela u sustavu upravljanja ì kontrole operativnim programima i pružatelja usluga razvoja softwarea za izradu informatičkog rješenja za upravljanje EU fondovima.

„Navodi se i da iz omega Software nakon isteka ugovora nisu dostavili sve potrebne kodove kako bi sustav mogao nesmetano funkcionirati iako su to trebali učini po ugovoru.“

Sukladno preuzetim ugovornim obvezama Omega Software d.o.o. je naručitelju isporučila cjelokupan kod, projektnu i razvojnu dokumentaciju. To je evidentirano u obostrano potpisanom primopredajnom zapisniku od 17.08.2021. Skrećemo pozornost i na činjenicu da Omega software d.o.o. nije dobila nikakav upit za nadopunom isporučenog koda ili dokumentacije i kako je kompletno MIS rješenje eFondovi neprekidno dostupno svim svojim korisnicima na URL-u https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCMS/

„Stručne službe su dale informaciju kako se postupak neće moći provesti da se omogući pravedno tržiśno natjecanje, nego će se predefinirano javiti samo tvrtka Omega software.“

Činjenica da su MRRFEU (Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije) i FINA (Financijska agencija) dana 12.07.2021. potpisale Sporazum o pružanju podrške sustavu eFondovi daje odgovor na pitanje da Omega Software d.o.o. nije jedini mogući pružatelj predmetnih usluga. Nadalje, uvjereni smo da će svaka daljnja analiza pokazati da su u razvoju eFondova korišteni industrijski standardna i široko dostupna rješenja za koje kompetencije postoje u mnogobrojnim domaćim i stranim IT tvrtkama.

Iz svih navedenih razloga, smatramo navedene dijelove članka apsolutno netočnim i zavaravajućim za javnost.

Istodobno, takve tvrdnje dovode u pitanje profesionalnost, kvalitetu i transparentnost poslovanja tvrtke Omega Software d.o.o. te inzistiramo na objavi ovog demantija.

Programsko rješenje „eFondovi“ je izrazito važan, opsežan i kompleksni sustav koji pokriva cjelovito upravljanje EU fondovima za Programsko razdoblje 2014.-2020., a doveden je u status visoke završenosti i za novo Programsko razdoblje 2021.-2027. Na njemu su sa velikim zalaganjem i visokom predanošću radili naśi najbolji stručnjaci, a naše usluge  smo isporučili sukladno najboljim industrijskim praksama i standardima.

Pored toga, čvrsto stojimo iza tvrdnje da su svi ugovori sklopljeni i izvedeni sukladno važećim zakonskim obvezama i propisima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.