Obavijesti

News

Komentari 1

OMV ponudio Vladi kupnju ili zamjenu Ininih dionica?

OMV ponudio Vladi kupnju ili zamjenu Ininih dionica?
1

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun potvrdio je da je u Vladu stigao dopis iz austrijske naftne kompanije OMV, no, kaže, o detaljima ne može

VIDEO

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun potvrdio je u srijedu da je u Vladu stigao dopis iz austrijske naftne kompanije OMV, ali nije mogao govoriti o detaljima pisma, za koje u dnevnom tisku piše da je OMV-ova ponuda Vladi za kupnju ili zamjenu Ininih dionica.
- U Vladi je zaprimljen dopis OMV-a, međutim u ovom trenutku ne možemo govoriti o njegovim detaljima - rekao je Mehun te dodao da će se "sve eventualne ponude vezane uz Inu razmotriti s punom odgovornošću".
- Elementi tih ponuda će se proanalizirati i odluke će se donositi u tijelima koj su za to zadužena, odnosno u pravnim tijelima Ine i resoru ministra Polančeca - rekao je Mehun. Prema pisanju jednog dnevnog lista, OMV je potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu u srijedu uputio pismo u kojem predlaže otkup državnih dionica Ine ili zamjenu dionica između OMV-a i Ine. Već prije OMV je Fondu hrvatskih branitelja predlagao otkup braniteljskih 7 posto dionica Ine. Hrvatski i mađarski premijeri Ivo Sanader i Ferenc Gyurcsany u subotu su, na marginama Croatia summita 2008 u Dubrovniku, potvrdili da su razgovarali o mogućnosti zamjene dionica Ine i mađarskog MOL-a.
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je najavila da će od OMV-a pismeno zatražiti da se očituje je li zainteresiran za Inu jer, kako kažu, OMV-ova "volja predstavlja cjenovno osjetljivu informaciju".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.