Obavijesti

News

Komentari 216

On je tipični hrvatski birač. Ne bira, ali pet godina prigovara...

On je tipični hrvatski birač. Ne bira, ali pet godina prigovara...
2

Čelnik države mora nametati temu nužnosti reformi. Pogotovo one u obrazovanju jer bez nje nema budućnosti naše djece. Neprestano mora upozoravati na važnost borbe protiv korupcije

VIDEO

Ivica Banović Bane je primjer prosječnog hrvatskog birača. Ogorčen je situacijom u državi, već neko vrijeme mu je jasno da ovako dalje ne ide... Ali kada dođe dan izbora - a danas je taj dan - njemu se nekako ne da ustati s kauča. Uvijek pronađe neki izgovor da ostane doma. Ne budi kao Bane, izdvoji pola sata i ispuni svoju građansku dužnost. Važno je, evo zašto...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

[SPOTLIGHT] ‘Predsjednik ima važne ovlasti, on je glas svih nas! Zato izađite na izbore’ 02:38

Predsjednik ili predsjednica ima skučene, ali izuzetno važne ovlasti. Pored njih, izuzetno je važno što sa svoje pozicije može nametati važne teme za bolje društvo. I zato nije svejedno tko će sljedećih pet godina sjediti na Pantovčaku.

Jer taj će imati kontrolu nad tajnim službama, koje mu svaki dan podnose izvješća. A tajna služba je jedna od osnovnih poluga koje se brinu o sigurnosti građana. I zato nikako nije nevažno koga će čelnik države, uz premijera, izabrati da ih vodi.

A o čelnicima Sigurnosno-obavještajne agencije ovisi hoće li oni zdušno pristupiti i borbi protiv kriminala i korupcije ili će ona biti samo formalna, na papiru.

Onaj koji pobijedi na izborima bit će i vrhovni zapovjednik vojske, a imenuje i vojne zapovjednike, o čijoj sposobnosti ovisi kako ćemo se braniti od bilo koje ugroze.

O glasovima na biralištima danas će izravno ovisiti kakav će biti ugled Hrvatske u svijetu. I to ne samo zato što čelnik države otvara vrata suradnje kroz mnogobrojne susrete s ostalim državnicima nego i zato što mora “blagosloviti” imenovanje naših veleposlanika i ostalih članova diplomacije koji predstavljaju cijelu državu u inozemstvu. Da ne govorimo o tome da svojim ponašanjem i potezima u međunarodnim odnosima izravno stvara dojam svijeta o Hrvatskoj.

Nužne su reforme 

Nakon svakih parlamentarnih izbora, ako se dogodi politička kriza i ne može se sastaviti Vlada, osoba na Pantovčaku jamac je političke stabilnosti i poštovanja Ustava pri odluci o tome tko će biti budući premijer/ka. To su najvažnije sadašnje ovlasti, a ovisno o vašim glasovima danas, one bi mogle biti i mijenjane.

Ali uz posao koji budućoj predsjednici ili predsjedniku propisuju zakoni, izuzetno su važni i oni koji su nepisani. Svoju funkciju taj čovjek mora iskoristiti da nameće teme za bolje društvo umjesto ustrajavanja na starim obrascima jalovih podjela.

Čelnik države mora nametati temu nužnosti reformi. Pogotovo one u obrazovanju jer bez nje nema budućnosti naše djece. Neprestano mora upozoravati na važnost borbe protiv korupcije i isticati koliko ona šteti društvu i tjera ljude iz zemlje. Treba se zalagati za jednaka prava žena u društvu i ravnopravnost svih građana.

Mogućnost za uspjeh

Mora ustrajati na reformi pravosuđa, digitalizaciji i reformi javne uprave, bez kojih gubimo dah u utrci s ostalim državama. Mora se zalagati za uklanjanje barijera poduzetništvu i pošteno natjecanje u kojem će svaki građanin imati šansu za uspjeh. Bilo kad se natječu za radno mjesto ili kad kreću u poduzetništvo. Ove promjene koje predsjednik ili predsjednica moraju poticati nužni su preduvjet da se u zemlju vrate oni koji su otišli zbog nepravde i korupcije. A oni koji su ostali da požele da im djeca tu odrastu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda