News

Komentari 62

Ona ima noge teške čak 63 kg: 'Samo želim trčati sa sinom...'

Ona ima noge teške čak 63 kg: 'Samo želim trčati sa sinom...'

V. Britanija: Claire Tickle (39) boluje od poremećaja zvanog lipedem, nenormalnog nakupljanja masnog tkiva pod kožom. Nada se da će skupiti novac za liposukciju

Claire Tickle (39) iz Hampshirea čije su noge teške 63 kilograma, nada se da će skupiti 13.000 funti (oko 137.800 kuna) kako bi otišla na liposukciju. Kada je imala 32 godine otkriveno je da boluje od poremećaja zvanog lipedem, nenormalnog nakupljanja masnog tkiva pod kožom, piše Daily Mail.

- Teško mi je kada se ljudi prestraše mojih nogu. Ja jednostavno ne mogu napraviti ništa kako one ne bi rasle - kaže majka jednog djeteta. Dodaje kako je bila teška 176 kilograma i za godinu dana je smršavila 50 kilograma, ali njezine noge su i dalje ogromne. Priča kako je nekada bila mršava i imala je duge, vitke noge.

- A onda kao da je netko odjednom stegnuo moje gležnjeve, a noge su počele oticati. Liječnici su mi govorili da sam pretila i davali su mi lijekove protiv zadržavanja vode u organizmu. Išla sam na dijetu, ali mi liječnici u početku nisu mogli objasniti zašto su mi noge dva puta veće nego torzo, a onda su mi dijagnosticirali lipedem - priča Claire. Lipedem pogađa 11 posto žena. Ne zna se što ga uzrokuje i vjeruje se da je riječ o genetskoj bolesti. Liječnici misle i da tu rijetku bolest mogu izazvati hormonalni poremećaji. Budući da zdravstveno ne plaća liposukciju, Claire se nada da će skupiti novac. 

- Imam sina i i htjela bih da mogu s njim trčati po parku i voziti bicikl. Moj sin Alfie je dobar, razumije me i prihvaća sve kako je te zna da nažalost ne mogu uvijek raditi ono što bih željela - kaže Claire. 

Najčitaniji članci