Obavijesti

News

Komentari 48

'Onaj tko vas predstavlja dužan vam je polagati svoje račune'

'Onaj tko vas predstavlja dužan  vam je polagati svoje račune'
1

Bojan Glavašević pozvao je sve zastupnike koji su bili dio 9. saziva Sabora da, prije nego što se kandidiraju na izborima, objave izvještaj o svom radu i kako su predstavljali one koji su ih izabrali.

VIDEO

Bojan Glavašević objavio je troškove svog rada u protekle četiri godine odnosno tijekom 9. saziva Sabora, koji je raspušten 18. svibnja. Primao je plaću od 17.300 kuna mjesečno, a tu je paušal od 1500 kuna koji je mjesečno primao svaki zastupnik. U četiri godine troškovi njegovih službenih putovanja iznosio je 31.987 kuna odnosno izračunao je da je godišnje bio na 1,5 putovanju.

Iz objavljenih podataka vidljivo je da primio 7.487 kuna dnevnica, nešto više od 17.200 kuna otpada na avionske karte dok 6.986 kuna iznosi trošak smještaja u hotelima. Naveo je i gdje je bio na službenim putovanjima, u kojem vremenskom razdoblju, ali i koja je bila svrha njegovih putovanja. 

- Onaj koga ste izabrali da vas predstavlja dužan je polagati vam račune. Ovdje se nalazi kratak izvještaj o mom radu u posljednje četiri godine. Koliko mi je poznato, prvi sam zastupnik - i za sada jedini - koji je to učinio. Zato pozivam sve moje kolegice i kolege da, prije nego što se kandidiraju na izborima, objave izvještaj o svom radu, i kako su predstavljali one koji su nas izabrali - napisao je Glavašević na Facebooku i zahvalio svima koji su mu poklonili povjerenje da ih zastupa.

Osim troškova ukratko je popisao na što je ponosan u svom četverogodišnjem mandatu, u čemu je pogriješio, što je naučio, ali i u što je uvjeren da se može napraviti u iduće četiri godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.