Obavijesti

News

Komentari 508

"Oni koji misle da ne trebam biti ministar neka kažu zašto"

"Oni koji misle da ne trebam biti  ministar neka kažu zašto"
1

Za veliku koaliciju nema nikakvih razloga, nismo u ratnom stanju, ne postoji nikakva vanjska ugroza, objasnio je za N1 televiziju Zlatko Hasanbegović

VIDEO

Mislim da sam dobro radio svoj ministarski posao i svi oni koji misle da ne trebam biti ministar kulture i dalje, trebaju jasno iznijeti argumente i reći što sam krivo učinio, kazao je Zlatko Hasanbegović gostujući u emisiji TNT N1 televizije.

Kazao je kako Andrej Plenković mora biti mandatar vlade te da će iza njega "stajati najveći broj mandata u parlamentu".

- To nije uvjet, to je logika političkog djelovanja na kojem počivaju sve normalne demokracije svijeta - kazao je Hasanbegović i dodao da se protivi velikoj kolaciji te da nje neće biti.

- Za veliku koaliciju nema nikakvih razloga, nismo u ratnom stanju, ne postoji nikakva vanjska ugroza - objasnio je Hasanbegović.

"ZDS je ustaški pozdrav, ali ga ne treba zabraniti"

- Za dom spremni je naravno pozdrav koji je bio službeni pozdrav ustaškog pokreta o tome nema nikakvih dvojbi! - poručio je Hasanbegović te je kazao kako ne vidi razloga da se za njim poseže u modernoj demokratskoj Hrvatskoj.

Rekao je i kako se protivi bilo kakvim zabranama te da u SAD-u apsolutno ništa nije zabranjeno. 

- Zabranama se ništa ne može postići. Može se postići samo stvaranjem jednog zdravog društvenog ozračja i odgojem - objasnio je.

Rekao je i kako njegova suradnja s časopisom NDH nije postojala te da je prenesen samo jedan njegov članak dok je drugi bio "neautorizirani govor s jedne pravaške tribine 1993. godine".

- Ikona desnice sam zato što sam napadnut od jedne skupine ideoloških uskogrudnika, dehumaniziran i pretvoren u jednu vrstu ekstremista - rekao je u emisiji TNT.

Kazao je i kako ga se u posljednja dva mjeseca pokušava diskreditirati isticanjem njegovog vjerskog identiteta.

Sebe je opisao kao "izrazito politički usmjerenu osobu" te mu nije žao što se počeo baviti politikom koju prati od mladosti.

'Čavoglave je povijesna pjesma'

Upitan je i za pjesmu Čavoglave, ali i za mišljenje o Marku Perkoviću Thompsonu.

- Čavoglave je povijesna pjesma, jedna o najpopularnjih ratnih pjesama, koja je toliko bila popularna da ima i različite obrade, koje su koristile i druge strane u ratnom sukobu - kazao je.

'Thompson je simpatičan, skroman i ljubazan čovjek'

Što se tiče Thompsona kazao je da je privatno riječ o jednom simpatičnom, skromnom i ljubaznom čovjeku.

- A kao glazbenik, poštujem činjenicu što mu nitko ne može osporiti da je najpopularniji izvođač. Bez obzira što ga bojkotiraju radio postaje, on je primjer da se može doći do publike, do koje mnoge pseudo-estradne veličine mogu samo sanjati da će doći, i bez povlačenja za ruku urednika radio i TV postaja. Poštujem to što radi. Sadržaj njegovih pjesama ima tu jednu nacionalno-religijsku tematiku, koja govori o jednim vrednotama, koje su, naravno, bliske i meni - kazao je Hasanbegović.

Mamić me pitao jel' mu i ja vičem 'Mamiću pederu'

Dotakao se i Zdravka Mamića.

- Tu ima nekoliko pitanja o kojima sada ne bih govorio. Moje su simpatije uvijek na strani navijača. Kao državni dužnosnik se na utakmicama ne pojavljujem u loži, iako bi to mogao, već isključivo na navijačkoj tribini gdje su moji prijatelji. Nedavno sam sreo gospodina Mamića, nakon jedne utakmice. Inače, on je simpatičan čovjek. Pitao me gdje sam bio, ja sam kazao na istoku, a on mi je rekao: 'A ti si vikao Mamiću pederu'. Na to sam mu odgovorio, da ja to ne činim, ali da takvih ima oko mene.

 

Ostavite poruku budućoj vladi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 508
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora