Opa, svade se i na engleskom! Plenki je uzvratio Milanoviću: "Grow up, respect the law..." | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 212

Opa, svade se i na engleskom! Plenki je uzvratio Milanoviću: "Grow up, respect the law..."

Opa, svade se i na engleskom! Plenki je uzvratio Milanoviću: "Grow up, respect the law..."

Moj kandidat je prof. Đurđević, odbijte je, I dare you, rekao je danas Zoran Milanović, a Plenković je odgovorio na njegove izjave iz Bruxellesa

VIDEO

Samo jedna poruka što se tiče izbora predsjednika Vrhovnog suda. Grow up, respect the law, rekao je premijer Andrej Plenković u Bruxsellesu, odgovarajući na novinarsko pitanje o prijeporu s predsjednikom Milanovićem.

Podsjetimo, ranije danas predsjednik Milanović rekao je da je Zlata Đurđević dobar kandidat.

- Radi se o kvalitetnoj osobi. Pravo Sabora i sva moja ovlast koja se nekome ne sviđa, ukinite ju. Javni poziv nije transparentan, stotine hrvatskih pravnika su se valjda prepali i ne žele sudjelovati u travestiji, nositi perike, odjela, grudnjake, šminkati se. Moj kandidat je prof. Đurđević, odbijte je, I dare you - poručuje Milanović.

- Ustavni sud je već političko tijelo i pakirati ga političarima je loše, Ustavni sud nije dio sudstva, ovako postaje stranačka falanga. Želim promjene, ljudi ih ne žele, žele betonirati postojeće stanje koje treba mijenjati. Zlata Đurđević nije nikakav revolucionar - rekao je Milanović.

- Što se tiče potpore Europske unije, tijekom idućih sedam godina, europski će fondovi biti dostupni Hrvatskoj u iznosu od 13 posto BDP-a, što je proporcionalno više nego za bilo koju drugu članicu Unije - rekao je izvršni potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis nakon sastanka s Plenkovićem.

- Mi smo podijelili komponente Plana u gospodarstvo, zatim pravosuđe, javnu upravu i državnu imovinu, znanost, obrazovanje, istraživanje, socijalnu politiku, zdravstvo, tržište rada, te energetsku učinkovitost i izgradnju zgrada kao doprinos obnovi od potresa. Sada smo u završnoj fazi konzultacija i želimo, na temelju savjeta koje nam daje potpredsjednik Dombrovskis,koji ima širi pregled što rade sve druge zemlje, napraviti pojedine korekcije i unaprijediti naš Plan kako bi on bio na vrijeme dovršen i kasnije odobren od Europske komisije - izjavio je premijer Plenković, prenosi HRT. Slijedom tog plana u sljedeće dvije godine bi nam bilo dostupno 10,3 milijarde eura.

Komentirao je i nabavu ruskog cjepiva te je rekao da na naše tržište može doći kad dođe i dozvola te da zato postoje EMA i HALMED. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 212

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.