News

Komentari 15

Opasni otpad: Traže pritvor za četvoricu zbog bacanja bačvi

Opasni otpad: Traže pritvor za četvoricu zbog bacanja bačvi

Istragom je utvrđeno da je za ilegalno bacanje opasnog otpada u okoliš odgovorna tvrtka u Matuljima, koja ima skladište u Pazinu, otkuda je otpad i preuzet

Nakon uhićenja četvorice muškaraca starih 32, 39, 40 i 41 godina s područja Primorsko-goranske i Karlovačke županije, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom, oni su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu. 

Istragom je utvrđeno da je za ilegalno bacanje opasnog otpada u okoliš odgovorna tvrtka sa sjedištem u Matuljima, koja ima skladište tvrtke u Pazinu, otkuda je otpad i preuzet.  

Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik kao djelatnici, a četveroosumnjičenik kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Matuljima, s trećeosumnjičenikom u travnju 2015. godine dogovorili ilegalno zbrinjavanje opasnog otpada iz skladišta tvrtke koja se nalazi u Pazinu. 

Navedeni otpad je 30. travnja 2015., prema prethodnom dogovoru, preuzeo trećeosumnjičenik u 88 bačva koje je, bez Pratećeg lista za otpad protivno članku 110. Zakona o održivom gospodarenju otpadom, od 30. travnja 2015. do 6. svibnja 2015. prevezao teretnim vozilom na dvanaest lokacija na području Karlovačke županije, te odbacio u okoliš, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo navodeći da su podnijeli sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od uništenja ili krivotvorenja dokaza i utjecaja na svjedoke, te zbog opasnosti od ponavljanja ili dovršenja kaznenog djela. 

Najčitaniji članci