Obavijesti

News

Komentari 3

Operacija 'Riba i lav': Policija zaplijenila čak 55 tona droge

Među drogom zaplijenjenom između 17. rujna i 8. listopada, konfiscirano je više od 35 tona kokaina, od kojih oko 1,2 tone u brazilskoj luci Santos, skrivene u  brodu koji se uputio u Obalu Bjelokosti...

VIDEO

Više od 55 tona droge zaplijenjeno je u rujnu i listopadu tijekom operacije međunarodne policije, objavio je u srijedu Interpol, koordinator operacije.

Tijekom planetarne operacije "Riba lav" uhićeno je 1300 osoba osumnjičenih za trgovinu drogom, precizira se u priopćenju organizacije policijske suradnje.

Među drogom zaplijenjenom između 17. rujna i 8. listopada, konfiscirano je više od 35 tona kokaina, od kojih oko 1,2 tone u brazilskoj luci Santos, skrivene u  brodu koji se uputio u Obalu Bjelokosti. Pronađeno je i 15 tona konoplje i pet tona heroina te 430.000 tableta kaptagona (na bazi amfetamina).

Interpol nije precizirao mjesta svih zapljena. Za tu akciju je Interpol, kojem je sjedište u Lyonu, mobilizirao svoje urede u Harareu i u Singapuru.

Policija je zaplijenila više od 18 milijuna tableta "yaba" sintetske droge u jugoistočnoj Aziji i razotkrila laboratorij u Nizozemskoj.

Operacija "Riba lav" naglašava važnost izazova s kojim je suočena policija cijelog svijeta i potrebom koordiniranog pristupa borbe protiv trgovine drogom i pripadajućim zločinima, komentirao je glavni tajnik Interpola Juergen Stock, prema priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.