News

Komentari 16

Operateri poslali apel: Mobilne i fiksne mreže su preopterećene

Operateri poslali apel: Mobilne i fiksne mreže su preopterećene

Teleoperateri mole za strpljenje nakon potresa koji je pogodio područje Petrinje i Siska, a osjetio se u Hrvatskoj i šire. Mreže su zasad stabilno nakon prvog 'pada', a mole za strpljenje

Zbog razornog potresa koji je pogodio Petrinju i okolicu, a osjetio se u cijeloj Hrvatskoj i šire, došlo je do velikog opterećenja na sve mobilne i fiksne mreže te se mole korisnici da razumno koriste telekom usluge kako bi veze bile dostupnije za sve kojima je potrebna pomoć, poručuju iz telekoma A1 Hrvatska.

POGLEDAJTE VIDEO: U potresu u Petrinji preminula je djevojčica

- Zbog iznimnog broja istovremenih poziva u mobilnim i fiksnim mrežama mogući su povremeni prekidi i zastoji, iako je stanje A1 mreža stabilno i sve radi - kažu na upit Hine iz A1 Hrvatska.

Dodaju i da aktivno nadziru stanje infrastrukture te apeliraju na korisnike da razumno koriste telekom usluge kako bi svima bile dostupne veze, prije svega hitne službe, i kako bi se ono koji su najviše ugroženi mogli javiti najbližima.

Iz Hrvatskog telekoma (HT) odgovorili su da je kao posljedica potresa došlo do kratkotrajnih poteškoća u korištenju njihove mreže, ali i da se stanje brzo stabiliziralo.

- Trenutno ne bilježimo veće smetnje, osim iznimno na žalost na području Petrinje, Siska i Gline gdje su odmah krenuli naši stručnjaci - kažu iz HT-a.

I oni poručuju da su zbog iznimne preopterećenosti mreže moguće povremene i individualne poteškoće, koje se trude otkloniti u najkraćem roku.

Najčitaniji članci