News

Komentari 189

Opet divljaštvo nad Indijcima u Zagrebu: Mladić dvojicu napao verbalno, a potom ih i istukao

Opet divljaštvo nad Indijcima u Zagrebu: Mladić dvojicu napao verbalno, a potom ih i istukao

Osumnjičeni 20-godišnjak je doveden u prostorije policije gdje je uhićen te je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Novo divljaštvo nad stranim državljanima zabilježila je noćas policija u Zagrebu

- Danas, 19. ožujka oko 2.15 sati u Centru, u Ilici, 20-godišnjak je na ulici prišao skupini indijskih državljana te ih verbalno napao, a zatim jednog od njih, 25-godišnjaka, udario nogom u potkoljenice, da bi potom drugog, 23-godišnjaka, udario šakom u lice te mu razbio dioptrijske naočale - javlja policija.

Dalje navode kako je mladić slijedio Indijce u obližnji ugostiteljski objekt, u koji su se sklonili, ponovo ih je verbalno napao te 25-godišnjaka još jednom otvorenim dlanom udario u potiljak.

Osumnjičeni je doveden u prostorije policije gdje je uhićen te je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Podsjetimo, prošlog je vikenda objavljena sramotna snimka incidenta koji se također dogodio u centru Zagreba.

Snimke u kojima muškarac prilazi stranim radnicima u Zagrebu i rasistički ih vrijeđa proširile su se društvenim mrežama. Kasnije se saznalo da je to Juraj Mesić (35) zvani Juka iz Ivanić Grada. On je zbog rasističkog ispada prema dostavljaču Wolta porijeklom iz Indije i priveden.

Muškarac je objavio više snimki na kojima rasistički vrijeđa ljude tamne boje kože.

- Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni nigeru. Otkud si? Indija? Odi doma u Indiju onda.  Ovo je naša zemlja: Hrvatska. Ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce. Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger. Od*ebi. Sieg Heil - govorio je na snimci.

Policija bi rasista sa snimke mogla teretiti za javno poticanje na mržnju i nasilje iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona, za što se predviđa kazna zatvora do tri godine.

 

 

Najčitaniji članci