Obavijesti

News

Komentari 99

Treći put je za dlaku izbjegao smrt: Bekavca čuva policija

Treći put je za dlaku izbjegao smrt: Bekavca čuva policija
2

Jednim metkom je pogođen u vrat, a drugi je pronađen u njegovoj odjeći. Do sukoba je navodno došlo na parkiralištu, a propucan je na splitskoj u Janjevoj ulici. Nagađa se kako je za pucnjavu navodno bivši diler

VIDEO

Danas sam sretan čovjek zato što sam sve sebi oprostio. Oprostio sam sebi sve grijehe koje sam napravio i danas živim u miru, kazao je nedavno u svom videu Marko Bekavac (27), kojeg su ponovno upucali u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

Bekavac je ranjen na makadamskom parkiralištu u Janjevskoj ulici u utorak oko 21.40 sati. Pogođen je jednim metkom u vrat, no policija je tijekom očevida pronašla dva metka. Jedan je izvađen iz vrata ranjenog mladića a drugi iz njegove odjeće. Prema prvim informacijama, kalibar streljiva je “duga devetka”. Do sukoba je navodno došlo na parkiralištu, a nastavio se 50-ak metara dalje kraj stambene zgrade u istoj četvrti. Svojedobno se Bekavac nedaleko od Janjevske ulice skrivao kod djevojke, kad se nakratko “povukao” s ulice. Dinamika obračuna, kao ni sumnjivci za novo ranjavanje Bekavca, za sada nisu otkriveni.

Inspektori su u okolici iste večeri pronašli A. O. (21), malo prije i D. B. (25). Ispitali su ih, ali nisu podigli prijave. Čekaju se nalazi očevida i vještačenja pronađenih dokaza. Nagađa se kako je za pucnjavu, odnosno ranjavanje Bekavca, navodno odgovoran P. G. (40), no istraga je na samom početku. Traže se forenzički dokazi jer Bekavac nije bio previše razgovorljiv te su nekolicini mladića napravljene “parafinske rukavice”, kojima se utvrđuje prisutnost barutnih čestica na ruci. Potencijalnih očevidaca u dosadašnjem tijeku istrage nema, parkiralište je slabo osvijetljeno, a sve se odvijalo u prohladnoj noći. Posebno su interesantne poveznice nekolicine koja je postala fokus istražitelja.

Naime, A. O. je bio uhićen i osumnjičen za propucavanje Mihe Munje Frančeskija početkom ove godine. Nekoliko mjeseci kasnije je pušten iz pritvora te optužen za općeopasnu radnju i pokušaj nanošenja teških ozljeda. A D. B. je završio iza rešetaka u srpnju kao dio skupine koja je pala s drogom i oružjem. Postojala je teorija kako je Liridon Berisha (27) krajem kolovoza ove godine izrešetao Antu Prnjaka (34) iz automatske puške smatrajući ga odgovornim za uhićenje rođaka u toj akciji. No tijekom istrage protiv Berishe ta priča nije dobila potvrdu nego ona o financijama kao motivu za brutalnu likvidaciju. Bekavac je, naime, 1. svibnja ove godine završio u bolnici kad ga je ispred kafića Clo propucao njegov dotadašnji “mentor” i prijatelj Ivan Giljanović (37). Motiv sukoba nije razjašnjen, a prema izjavama svjedoka, skupa su pili piće. Bekavac je nekoliko puta potapšao Gilju po obrazu, ovaj je otišao u WC i vratio se s pištoljem te počeo pucati. Pronađeno je tad šest čahura, a Bekavac je ranjen u obje noge te podlakticu. Giljanović je trenutačno u bijegu.

Dvadesetak dana nakon propucavanja kod Cloa Bekavac je ponovno u KBC-u Split, s teškim ozljedama glave, no nije se doznalo zbog čega. Sa 17 godina ubio je nožem Marka Jurića (21) na Bačvicama zbog svađe oko ulaska u WC. Zbog toga je osuđen na pet godina zatvora. U ožujku 2016. godine u Smrdečcu je u noge propucan Dean M. zvani Điđi. Kako je policija pronašla Bekavčev mobitel, uhićen je te je proveo nekoliko mjeseci u zatvoru. Nije bilo dovoljno dokaza, pa je pušten, a već u rujnu iste godine, nedugo nakon izlaska iz pritvora, Bekavac je postao žrtva. Na Bačvicama ga je skupina muškaraca napala te nakon kraće borbe utrpala u kombi. Izbačen je sat vremena kasnije i nekoliko kilometara dalje, u garažama Papandopulove ulice, gotovo nasmrt pretučen. U srpnju prošle godine je osumnjičen za ranjavanje Tina M. (27) u natkoljenicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca