Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Opet mu sude: Izbo curu šilom i noževima, ali nitko nije vidio

Kneževiću je izrečena kazna od 30 godina zatvora nakon što je dokazano da je djevojka pretrpjela veliku patnju, no Vrhovni sud ju je ukinuo jer nije bilo svjedoka koji bi to mogli potvrditi

Foto: Facebook
51 komentara

Pred Županijskim sudom u Zadru u petak je počelo ponovljeno suđenje 24-godišnjem Hrvoju Kneževiću, optuženom da je 2015. godine u Modriču kuhinjskim noževima i šilom usmrtio svoju 21-godišnju djevojku Josipu Božić

Kneževiću je lani izrečena kazna od 30 godina zatvora za teško ubojstvo nakon što je dokazano da je djevojka pretrpjela veliku patnju pri počinjenju ubojstva, no Vrhovni sud ju je ukinuo jer nije bilo svjedoka koji bi to mogli potvrditi. U ponovljenom postupku trebalo bi razjasniti je li ubojstvo bilo okrutno ili obično, piše Zadarski.hr. Javnost je iz cijelog ponovnog postupka isključena. 

Optužnica ga tereti za zločin u noći s 26. na 27. studenog 2015. godine u obiteljskoj kući u Modriču. Djevojka je pronađena u prizemlju kuće s brojnim tragovima udaraca o tupe predmete te od oštrog predmeta, kojim je počinjeno ubojstvo. Knežević se te noći, nakon konzumacije "speeda", prvo posvađao s djevojkom, a potom i fizički nasrnuo na nju. Bacao ju je te joj kuhinjskim noževima i šilom zadao veći broj ozljeda te ubodnu ranu na vratu. Pred istražnim sucem je rekao kako ne zna što ga je te večeri obuzelo, a u sudskom postupku je utvrđeno je da je bio u stanju smanjene ubrojivosti jer je prethodno uzeo "speed".

Ako se u ponovljenom postupku utvrdi da je bila riječ o ubojstvu, a ne teškom ubojstvu, kazna bi mu mogla biti smanjena. Zakon za ubojstvo predviđa zatvorsku kaznu od najmanje pet godina, a za teško ubojstvo kaznu od najmanje deset godina ili dugotrajnu kazna zatvora. 

Možda vas zanima i ovo:
Message